Най-сетне жените ще могат да си отдъхнат. Времето, в което и мъжете ще могат да раждат, вече е факт. Това твърди Ричърд Полсън – ръководител на Американското общество по репродуктивна медицина. По неговите думи присаждането на матка вече ще е достъпно не само за жените, но и за... мъжете.

Сега, след като трансплантацията на вездесъщия детероден орган вече е възможна и в мъжко тяло, учените предвиждат броят на желаещите за подобна животворяща интервенция да превиши очакваното (Да бе да).

Твърдението си те базират на все по-нарастващото количество претенденти за смяна на пола (Уви, тук обаче спор няма).

"Все още съществуват някои определени трудности, но не виждам никакви сериозни проблеми, които да направят процедурата невъзможна“, коментира откритието Полсън пред Independent. Експертът обаче допълва, че мъжете ще могат да раждат единствено чрез цезарово сечение. За успешния изход, също така, ще е необходимо раждащите татковци да се подложат и на хормонална терапия, допълва още той.

До момента са регистрирани девет успешни опита за присаждане на матка. За водещи експерти и най-добри специалисти в областта към момента се сочат шведските лекари.

Не знаем на вас дали ви допада цялата тази работа, но на нас безспорно ни се струва нелепо вмешателство на човечеството в естеството на природата...

Четете още: Този мъж ще роди след няколко месеца