Талантливо българче е сензация в Чехия.

Той се казва Християн Митков и е финалист в шоуто "'Чехия търси талант'". А изпълнението му на песен на Уитни Хюстън изправи журито и публиката на музикалното риалити на крака и го превърна в любимец на чехите пред малкия екран.

"Чувствам се невероятно. Притеснявах се, защото не съм свикнал да пея пред хора на голяма сцена. Всичко започна като майтап, но нещата започнаха да стават сериозни. Ако спечеля, наградата е 50 000 евро и с тях искам да обиколя света, да видя различни държави", това сподели 12-годишният Християн в предаването "120 минути" по bTV.

Момчето живее в Чехия, откакто е на 4. Семейството му напуска България в търсене на по-добро бъдеще. "Животът не бе много хубав, искахме нов", сподели Християн в телевизионното предаване.

Първо заминал бащата. След като си намерил работа, към Чехия се отправя и съпругата му заедно с малкия Християн.

"Щастливи сме в Чехия, но България ни липсва. Тя е част от нас, там сме родени. Въпреки че не сме в България, тя ни е мила. Липсват ни роднините, дори храната", призна майката на талантливото българче. Тя допълни, че в момента работи като аранжор на цветя и е доволна от позицията си.

"Баща ми и брат ми са музиканти, може би от тях Християн е наследил любовта към музиката", каза още дамата, цитирана от novini.bg