Автор
Пепа Попова - Пепита

Business & Fashion Awards отличи най-успешните фирми и брандове за 2019-та

За четвърта поредна година престижният конкурс "Business & Fashion Awards" отличи най-успешните фирми и брандове за изминалата 2019-та година.

След неколкократно отлагане на церемонията поради наложените ограничения заради пандемията, организаторът Цвети Разложка и любезните домакини от „Резиденция Диневи“ посрещнаха номинираните с ентусиазъм и усмивки. Отличен кетъринг от Rembrandt Exclusive Club и ароматните вина от Better Half направиха вечерта незабравима за призьорите и техните гости. За доброто настроение на присъстващите се погрижи невероятният Васил Петров, а с всички категории и с всички наградени ни запознаха водещите – красивата журналистка Елизабет Методиева и чаровният актьор Любомир Ковачев.

Съвсем резонно с епидемичната обстановка в последните няколко месеца церемонията започна с категория, посветена на хората, които се борят с Covid 19 на първа линия. Статуетката „Медицина и здраве“ заслужено отиде при проф. Асен Балтов – директор на най-голямата спешна болница в България. Проф. Д-р Мая Аргирова - началник на Клиника по изгаряне и пластична хирургия взе статуетката от името на проф. Балтов и с думите си на благодарност, отправени от сцената, предизвика искрените симпатии на присъстващите, които станаха на крака да я аплодират и да изразят признателността и уважението си към лекарите в България.

Втората награда бе отново за медик – в категория „Естетична медицина и дерматология“ статуетката грабна д-р Петрана Каляшева.

Плавно и естествено след медиците, с които се гордеем в България, дойде ред и на най-добрите брандове в козметичната индустрия, с които страната ни е позната в цял свят. Плакетът „Световна козметика“ заслужено отиде при лидера в областта „Рефан“ – бранд, познат на 3 три континента в над 45 държави по света. В категорята “Българска козметика” бе отличен Борислав Комсийски и проекта му “Мега Тен“. Верига салони за красота „Мърфи“ с арт-директор Марин Хубенов станаха най-добър салон за 2019-та.

Призът “Бързоразвиващ се моден бранд” взе Кристин Желязкова с марката си Christine Fashion. Младата дизайнерка не скри благодарността и вълнението си: “Всеки артист в началото на кариерата си не вярва и не мечтае да държи в ръцете си подобна награда, но когато е забелязан е наистина несравнимо щастие.”
Титлата “Модел” грабна Силвия Юрукова, а „Фотограф на годината“ стана младият, чаровен и изключително талантлив Иван Ерменков.

Плакетът в категория “Отразяване на събития” безапелционно отиде при „Хайлайф“, а призът „Модна медия“ също съвсем резонно получи единствената модна телевизия в България Code Fashion TV.

Нежната диктаторка продължи да властва на сцената в поне още няколко категории:

„Моден дизайнер“ стана Поля Кинова с модна къща Paloma Fashion, a с приза „Дизайнер с цялостен принос в модата“ бе отличен Христо Чучев. Талантливите творци представиха пред гостите избрани визии от последните си колекции, с което нагледно показаха защо са сред най-добрите и най-награждаваните в своята област.

В категория “Business and Fashion Woman” бе отличена красивата и винаги стилна бизнес дама Йордана Димитрова. Още една носителка на титлата „Мисис България“ бе отличена на вчерашната церемония - призът „Вдъхновение“ бе за Анна Стефанова и нейните вдъхновяващи шоколадови фантазии.

След дузината награди в област мода, бяха отличени и най-успешните бизнеси за миналата година в България:

„Млад преприемач“ – Кристиян Кашкин
„Верига фитнеси“ – Pulse Fitness& Spa

„Иновативен дизайн и функционална архитектура“ – Grand Hotel Павел Баня

„Иновации в дизайна на офис мебели“ – Nurus

„Business & Fashion Place“ – Castello di San Marino с управител Мирослав Лазаров

„Ресторант на годината“ – „На улицата“ с управител Емилия Лазарова

„Хотел на годината“ – Спа Хотел „Персенк“

„Бизнес клуб“ – „Бизнес на високи токчета“ с председател Ива Владимирова

„Благотворителност“ – Лайънс Клуб София Витоша

„Бизнес и социална среда“ –Мачмейкинг агенция „Идеалната половинка“

„Консултантска дейност“ – Еко Глоуб и адвокат Биляна Тончева

„Строителна фирма“ – Ви Джи Еф и Татяна Радевска

„Финанси“ – ТЕД и Евелина Маркис

„Меценат“ – Албена Джоунс

„Бизнес прогрес и корпоративна идентичност“ – Видекс Армс и Диана Миткова

„Компания на годината“ – ВСК Кентавър груп със собственик и управител Мариана Печеян-Кръстева

След официалната част вечерта продължи с много музика и снимки с призьорите.