Автор
Woman.bg

Canon Bulgaria кани българските фотографи да участвуват в конкурса ''Снимка на годината - България 2012''

До края на месец януари имате уникалния шанс да се включите в конкурса на Canon Bulgaria.

Надпреварата се организира само за снимки на български автори, заснети през 2012 година.

Конкурсът ще се проведе в три раздела: "Репортажна фотография", "Художествена фотография" и “Фото есе” . Във всеки един от тях ще ще бъде излъчена “Снимка на 2012 година”. Жури ще подбере и фотосите, които ще бъдат включени в ежегодната Национална фотографска изложба “Снимка на годината”, която се организира и провежда съвместно с Националната художествена галерия.

Подробности за конкурса:

Раздели

Единични снимки могат да участват в раздел "Репортажна фотография" (код Р) или в раздел "Художествена фотография" (код Х). Цикъл снимки могат да участват в раздел “Фото есе” (код Е).

Жури

Жури в състав Иво Хаджимишев /председател/, Георги Лозанов, Максим Минчев, Иван Кюранов, Гергана Костадинова, Петър Абаджиев и Велислав Николов ще определи наградите в конкурса „Снимка на годината България 2012“. Журито взима решенията с мнозинство.
Каним всички наградени фотографи в конкурса „Снимка на годината“ да участват в селекцията на номинираните творби. Всеки награден е поканен да участва в категорията, в която е получил награда. Участието е доброволно и не отменя правото за участие в конкурса „Снимка на годината България 2012“. Участниците в селекцията на номинираните творби нямат право да гласуват за свои снимки.



Награди

Наградата “Снимка на годината” се присъжда във всеки раздел и е на стойност:

Репортажна фотография - 3000 лв.
Художествена фотография - 3000 лв.
Фото есе - 3000 лв.

Снимките, номинирани за награда във всеки раздел, получават премия в размер на 500 лева всяка.

Крайният срок за получаване на снимките е 31 януари 2013 г.

За повече информация, моля посетете www.canon.bg

Попълнен и подписан формуляр за участие заедно със снимките, записани на електронен носител се изпращат на адрес: “Канон България”, бул. “Цариградско шосе” 121, София 1784, за „Снимка на годината - България 2012”.