Автор
Woman.bg

Частен концерт в небесата в замяна на място за ръчния багаж

Всеки летял със самолет е наясно колко е трудно да намериш място за ръчния си багаж и как понякога, колкото и да не ти се иска, си принуден да напъхаш вещите си под седалката.

Но това е немислимо, ако багажът ти е скъпа цигулка, както е в случая на американския евреин и знаменит цигулар Джиора Шмид.

"Бях един от последните пътници, качили се на самолета, затова и очаквано не успях да намеря място за цигулката си в багажника над седалките. Но ми направи впечатление, че предвиденето за багаж място изобилстваше от вещи като връхни дрехи и чанти, които лесно могат да се поставят под седалката. За разлика от цигулката ми, която е вероятно да пострада, ако седи през целия полет там. Извиках една от стюардесите с надежда да ми помогне да намеря изход от ситуацията, като, разбира се, не пропуснах да акцентирам, че цигулката ми е италиански уникат с антикварна стойност. Поради това и поставянето ѝ под седалката не е приемлива опция", споделя мъжът.

Джиора признава, че се притеснява дали историята ще има положителна развръзка за него, или по-конкретно за ценния му инструмент. Музикантът обаче има късмета да попадне на съчувстваща стюардеса, която освен това е и доста изобретателна.

"Тя ми каза, че ако изсвиря нещо за пътниците, ще намери място за цигулката ми. Заявих "добре", въпреки че реших, че се шегува", допълва Шмид.

Дамата обаче не се шегува и заявява на пътниците, че на борда е известен цигулар, който ще свири за тях, ако някои от пътуващите преместят личните си вещи под седалките си, така че да се освободи място за ценния му музикален инструмент.

Пред смаяните погледи на пътници, които не успяват да скрият еуфорията си и дори заснемат вълнуващото преживяване, Джиора Шмид свири Бах. А в знак на благодарност за частния концерт редица от тях преместват багажа си, за да се намери място за ценната цигулка.

Шмид е поразен от признателността на хората. А за да се разбере за извършената към него добрина, талантливият мъж споделя в социалните мрежи клипче, направено от пасажер по време на частния концерт.

Но няма как да не отбележим, че до тази интригуваща развръзка не би се стигнало без една стюардеса, проявила разбиране и находчивост. Несъмнено блестящ подход за обслужване на клиенти, не мислите ли?