Автор
Антония Михайлова

Честита пролет! 8 причини да я обичаме толкова много

Ето че господарката на цъфналите дървета най-сетне пристигна и изсипа върху нас сякаш цяла кошница усмивки и топлина. Днес посрещаме Нейно величество Пролетта – най-дългоочаквания и любим сезон на всички ни, сезонът на цветовете, благоуханията и надеждата. Сезонът с най-много лица и щедри подаръци за сърцето. Всички обичат пролетта. Затова нека с благодарност и радост да си припомним нейните красиви и вълшебни дарове.

Пролетта е надежда

Пролетта е апотеоз на началото, на новия живот, на възраждането и възкресението. Както соковете в дърветата започват отново да се движат, така и надеждата се влива в сърцето и душите на хората. Сякаш целият ни живот през пролетните дни е опакован с ярките цветове и панделки на надеждата.


Пролетта е любов

Неслучайно наричат пролетта сезона на любовта. В сърцата ни разцъфва с цялата си прелест и еуфория най-топлото и красиво човешко чувство. Самотата и отчаянието отстъпват място на жаждата за повече общуване. Всички ние отваряме сърцата си за другите, ставаме по-мили, искрени и добри. Влюбваме се във всичко и всички – в тихия повей на вятъра, в топлия дъжд, в детския смях и цъфналите кестени. В усмивките на хората, в щедростта на сърцата.

Пролетта е съзидание

Всички сме обзети от творчески ентусиазъм. Пеем повече, пишем повече, танцуваме и рисуваме повече. Посвещаваме стихове на любимите хора. Съзидателните сили ни обсебват с целия си стихиен блясък, дарявайки ни с повече устрем, радост и вдъхновение.

Пролетта изостря възприятията

С идването на пролетта сетивата се изострят, а възприятията се избистрят. Душите ни се изпълват с копнеж, а красивото ни се вижда още по-красиво. Цветовете стават по-ярки, музиката – по-завладяваща. Приятните изживявания стават по-дълбоки и искрени. Все по-силно и неустоимо хората започват да чувстват зова на слънцето и природата. Градини, паркове и горички, макар и още неразцъфнали и неразлистени, започват да се изпълват с весела глъч.

Пролетта е мечта

Мечтите през пролетта една по една изпълват сърцето ни с копнеж, надежда и стремление. Те разцъфват в душите ни като малки пролетни цветове и обливат душата ни с аромата на вярата и вдъхновението.


Пролетта е усмивка

Пролетта е време за усмивки. Така както пъпките започват да се разлистват в красиви цветове, така и върху лицата ни огрява и се разлиства с цялото си обаяние и великолепие Нейно величество Усмивката.

Пролетта е светлина

Разреждат се и бавно си отиват мрачните потискащи зимни дни. А на тяхно място идват чуруликащите слънчеви утрини, в които по-лесно се отърсваме от света на сънищата. Денят става по-дълъг, по-слънчев и жизнерадостен. Приветстваме го с повече вяра, с трепетно и приятно очакване за нещо ново и светло. И както в природата, така и в душата на хората светлината става по-голяма, по-дълготрайна, по-топла.


Пролетта е щастие и очакване

Ако от всичко това, което характеризира пролетта, се опитаме да сътворим нещо красиво, то би заприличало на една огромна сладка торта, на чийто връх ще поставим, разбира се, черешката на щастието. Пролетта е като петъка – понякога е по-щастлива и от самия уикенд. Тя е като очакването да се случи нещо хубаво и неповторимо. Като очакването, че светът ще се събуди и ще стане по-добър и чуден!

Честита Пролет на всички!