Ние обичаме страната си и знаем, че живеем в едно от най-приказните кътчета на света. Понякога обаче всеки от нас трябва да помогне, макар и с много малко, за да можем да съхраним и запазим великата си история и да я предадем на идните поколения. Сигурно и ти си сред хората, които са си казвали – да, искам да помогна за съхранението на нашите културно-исторически ценности, но как?

Добрата новина е, че от екипа на BILLA и тази година продължават кампанията „Ние обичаме България“. Четвъртото издание на националната кампания стартира в началото на февруари и цели подсигуряването на финансова подкрепа за един от най-значимите паметници на културата, част от „100 национални туристически обекта“ на България, а именно - Самуиловата крепост.

Къде се намира тази легендарна забележителност?

Средновековната българска крепост, е разположена в Ключката клисура, между планините Беласица и Огражден. Построена в началото на XI век и до днес разкрива богато историческо и археологическо минало. Крепостта е част от мащабна и сложна отбранителна система, изградена по времето на цар Самуил, която пази спомена за силата, вярата и честта на българския народ.

Как можеш да подкрепиш Самуиловата крепост?

Благотворителната акция официално започна набирането на средства за Самуиловата крепост на 1 февруари и ще продължи до 29-и. В рамките на месеца всеки ще може да дари 1 лв. на касите на магазини BILLA в цялата страна. Това е един малък жест, който може да направи много за българската история. А добрата новина е, че на края на кампанията BILLA ще удвои събраната сума и всички средства ще бъдат дарени на обекта.

Кампанията, в която вярваме!

Първото издание на „Ние обичаме България“ подпомогна реставрацията на бронзовия лъв на Паметника на свободата на връх Шипка. В рамките на инициативата бяха събрани над 66 000 лв. Следващото издание спомогна за модернизирането и облагородяването на Националния историко-археологически резерват „Мадара”, където се намира Мадарският конник, за който бяха дарени повече от 96 000 лв. Последната кампания подкрепи Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“, която получи финансова помощ от над 78 000 лв. за реставрация и консервация на художественото платно във впечатляващата зала „Панорама“ в обекта.

(в материала има продуктово позициониране)