Автор
Христина Кирилова

Да прикриваш на заплата: Полицайката Симона получавала 2000 лв, за да пази Георги Семерджиев

Поредната порция от шокиращи факти около виновника за тежката катастрофа на бул. "Черни връх", при която загинаха двама души, вече е налице. От днес стана ясно, че Георги Семерджиев, който всички днес познаваме като убиец на пътя, е имал фалшива швейцарска шофьорска книжка, която използвал, тъй като българската му е била отнета.

Информацията, че той е показвал фалшив документ, бе потвърдена от Интерпол Берн, като стана ясно, че не само в момента няма швейцарска шофьорска книжка, но и никога не е притежавал такава и не е регистриран в националната база данни за този вид документи.

Излязоха и нови, още по-ужасяващи факти, около полицайката, за която се знае, че е била в автомобила на Георги Семерджиев по време на зловещия инцидент. Симона Радева е получавала 2000 лв. месечно, за да прикрива извършителя, а служители от 4 РПУ миели колите си безплатно в автомивката му срещу осигуряване на важна информация и протекции. Благодарение на Симона, Георги разбирал къде се намират пътните полицейски постове. Освен това тя се возела в автомобила му и показвала служебната си карта, когато се случвало той да бъде спрян за проверка или при нарушение. Така Радева е спасявала Семерджиев и му помагала той да не бъде санкциониран.

В момента полицайката е временно отстранена от длъжност, като срокът на заповедта, издадена на 8-и юли, е две месеца и може да бъде удължен еднократно с един месец, съобщават от Нова телевизия. Официалната причина за отстранението ѝ е нарушаване на Етичния кодекс. По непотвърдена информация, дисциплинарното производство срещу нея е заради клипове с нейно участие, качени в мрежата. На някои от тях се вижда как тя размахва белезници.

Вече е известно, че съществува и видео как Симона, заедно с полицаи от 4 РПУ носят стълба, която помогнала на Георги да се прибере в апартамента си след катастрофата.

Друг притеснителен факт е, че на Семерджиев е взета проба за наркотици цели 48 часа след тежката катастрофа, което може да окаже влияние върху тежестта на обвинението, което ще бъде повдигнато.

Четете още: Шеф Токев е на една ръка разстояние от свободата. Свободата обаче означава отговорност