Пет приятелки в едно вълнуващо, смешно и забавно пътуване към себе си.

Ако повърхностните женски романи вече са ви омръзнали, време е да се впуснете във вълнуващо пътешествие с пет изключително симпатични дами – Каролине, Ева, Естел, Кики и Юдит. Те са главните героини от световния бестселър „Дамски вторници” на Моника Пец, завладял милиони женски сърца. Освободете всеки първи вторник от месеца в графика си с ангажименти и се впуснете в незабравимо и забавно приключение, което ще промени представите ви за женски четива.

Преди петнадесет години на един курс по френски език, петте жени се сприятеляват и оттогава са най-добри приятелки. Едната е преуспяла и сладкодумна адвокатка на име Каролине, другата Юдит, прекомерно чувствителна и вечно драматизираща. Третата – постоянно влюбената Ева, всеотдайната майка на четири деца с увехнали професионални амбиции и Кики, приятелката с добро настроение, очакваща да пробие в дизайнерския бранш. Петата – последна приятелка, но не последна по очарование е Естел, суетна съпруга на аптекар с препълнен гардероб и неподражаемо остър език.

Всеки първи вторник от месеца те се събират в заведението на любимия си френски готвач, а веднъж годишно петте си устройват екскурзии. Тази година обаче нещата се променят – Юдит губи съпруга си. След смъртта му тя намира дневник, който той е водел по време на поклонението си по Пътя на Яков до Лурд. Петте приятелки решават да завършат пътуването на Арне и дори не подозират в какво ще ги въвлече тази тяхна авантюра. Стъпка по стъпка, те вървят по следите на една тайна, която ще преобърне живота им и ще ги сблъска с неподозирана истина.

Поклонническото пътуване, замислено като утеха за Юдит, всъщност се оказва пътуване към самите тях. То ще им докаже, че нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед. Петте дами не само ще се опознаят истински, но ще открият неочаквани истини за самите себе си, за живота, за света и за любовта.

Книга: „Дамски вторници”
Автор: Моника Пец
Издателство: Ентусиаст