Демоничен камък в Япония се разцепи на две, зъл дух е на свобода

09 март 2022 | 10:02
7475
1
Снимка: Unsplash
1

2022 г. се очертава като една наистина тежка година. Не ни стига войната в Украйна, а имаме и друг проблем. Или поне така смятат много хора във Фейсбук, след като “Камъкът убиец” на Япония се разцепи на две. Според легендата във въпросния камък, който се намира в префектурата Точиги близо до Токио, от 1000 години е затворен зъл дух. Смята се, че който се доближи до него, веднага умира.
 

Според легендата в камъка е затворен духът на красива жена на име Тамамо-но-Мае, която участвала през 12 век в заговор за убийството на император Тоба. Истинската същност на тази жена била зла, в нея живеел духът на лисица.
Камъкът се е разцепил в последните дни, а хиляди хора са ужасени и споделят страховете си в социалните мрежи.

Коментарите на потребителите са в духа на: “Мислех, че няма как 2022 г. да е по-лоша година, но ето че сега един зъл японски дух е на свобода.” Не липсват и иронични думи като: “Смятам, че демонът ще се огледа в 2022 г. и ще поиска да се върне в камъка за още едно хилядолетие.”

 

Коментари

1
  09 март 2022 | 12:51 отговор
 

Щом човеците не могат да се справят - нека дадем шанс на духовете, пък белким проработи.... То вече не се търпи - и камъните взеха да се цепят дори, какво остава за хората!

 

Добави Коментар

Най-четени