Представяме ви видео и снимков материал от момента, в който „детегледачката убийца“ води руски полицаи на мястото, където обезглавила беззащитното 4-годишно момиченце.

Ескортирана от множество служители на реда, закопчаната с белезници Гюлчекра Бобокулова (самата тя майка на три деца) отведе полицията в московския апартамент, където с нож отнела живота на малката Настя Месчерякова. Останките от телцето на детето били все още в детската ѝ количка.

38-годишната детегледачка казала на полицията, че била преследвана от „гласове“ в деня на убийството и била буквално полудяла от гняв, след като разбрала, че мъжът ѝ създал ново семейство в Узбекистан, докато тя работи в Русия.

В кадрите, шокирали целия свят, забулената в жиджаб жена се разхожда по московска улица, носейки в ръка главичката на мъртвото момиченце, час преди да бъде задържана.

Бобокулова в момента е в сравнително адекватно състояние и помага на разследването, правейки пълни самопризнания. За миговете преди убийството тя споделя - „Дойдох в апартамента, свалих си полата, хвърлих я в кошчето за боклук. Преоблякох се в дреха, която носим по време на молитва. Гласът ми каза така да се облека.“

Засега се предполага, че детегледачката няма връзка с терористична групировка.

Родителите на детето отказват коментар, но са споделили пред полицията, че малката Настя е имала проблеми с развитието, а до този момент детегледачката се е грижила за нея като за свое собствено дете.

Останките на 4-годишното момиченце били намерени в детска количка в апартаменти на семейството ѝ. Телцето било облечено в дрешки за спане, а на легълцето ѝ имало снимка с коте. Руските медии засега отказват да публикуват повече информация и снимки по случая.

Според местни медии Бобокулова крещяла по улиците - „Мразя демокрацията. Аз съм терорист, Искам ви мъртви. Станали сте толкова закостенели, елиминархте толкова много от нас. Вижте, аз съм камикадзе, аз ще умра, денят на страшния съд ще настъпи след секунда.“ Извадила главичката от чанта и преминала в близост до метро станцията.