Автор
Весела Георгиева

Децата на Милен Цветков обжалват присъдата, която получи човекът, причинил смъртта на журналиста

Децата на загиналия в зверска катастрофа журналист Милен Цветков обжалват присъдата на Кристиан, младежът, който се заби в колата на журналиста и причи смъртта му, пише "Телеграф", циирайки Софийския градски съд.

Страните по делото срещу Кристиан Николов не са доволни от присъдата му - 9 години затвор.

На 10-и март прокурорът е внесъл протест. Жалби са подали също така и частните обвинители Боян Цветков - син на Милен, и майка му Ивета Гоцова, както и дъщерята на журналиста - Калина Цветкова.

View post on Instagram
 

Жалба срещу присъдата подаде и осъденият Кристиан Николов.

View post on Instagram
 

Две години след смъртта на журналиста, който загина на 19 април 2020 година, делото срещу шофьора Кристиан Николов още не е стигнало до втора инстанция.

На четвърти март тази година Софийският градски съд призна за виновен Николов в непредумишлено убийство на Цветков при катастрофата, причинена от него, и го осъди на 9 години затвор и отнемане на шофьорската книжка за 10 години. Прокуратурата и частните обвинители настояваха, че има умисъл, тъй като в кръвта на младежа бяха открити три вида наркотици. Той помете колата на Милен Цветков на червен светофар със 100 километра в час, писа "Телеграф".