Автор
Весела Георгиева

Децата ни учат дистанционно, а плеймейтките веят силикон по Малдивите - защо пътуването до червени зони е разрешено, а ходeнето на училище не?

Между 4000 и 6000 българи ще стегнат куфарите за екзотично пътешествие тази есен и зима, въпреки че повечето от най-желаните дестинации са в червената зона за разпространение на Ковид-19. Отговорност? Дрън-дрън. Грижа за здравето ни? Друг път.

View post on Instagram
 

Пикът в пътуванията ще бъде около Коледа и Нова година, а места се запазват още отсега, пише в. "Телеграф", позовавайки се на проучване сред туроператори и експерти в областта на туризма.

Занзибар отново се връща на сцената и офертите валят, след като там дъждовният сезон приключи. Сега е най-доброто време за почивка, убеждават туроператори. От една от фирмите, които организират екзотични екскурзии, посочват, че първият чартър до Занзибар е на 4 декември. После ще има около Нова година, а офертите се разграбват като топъл хляб.

Справка в сайта на Министерството на здравеопазването сочи, че Танзания е в червената зона, заради разпространението на Ковид. В червената зона са и други топдестинации като Малдиви и Колумбия, а останалите са в оранжевата.

Това обаче не плаши българите, решили да избягат от студовете, дъждовете и мъглите у нас на плажовете на някой екзотичен остров.

"Коронавирусът не пречи на тези пътувания. Тези, които пътуват, не се плашат от Ковид. Хората претръпнаха. Туристите престанаха да се интересуват като миналата година дали някоя държава е в червената зона", коментира директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, цитиран от БългарияОнЕър.

View post on Instagram
 

Т.е. по- ни е важно "г.. път да види", отколкото в коя зона сме, какло са заболелите и как се мъчи здравната ни система.

Добре. Съгласна съм. На всички ни писна. Но не мога да си обясня - защо пътешествията в червени зони да са ок, а а учениците трябва да истерясват онлайн и отново да имат нулева година. Казвам нулева, защото вече на всички ни е ясно, че вкъщи не се учи така, както в училище. Нищо, че оценките са отлични.

И не само това - ами защо родителите трябва да са в постоянен стрес от това дали ще могат да отидат на работа и дали работодателят им ще е щастлив от факта, че трябва да работят от вкъщи. Ако въобще е възможно, предвид естеството на работата им.

Толкова - за засилените мерки, затварянето на градовете, училищата и т.н. Повече от ясно е, че бизнесът страда. Но всъщност ние всички страдаме. Нали? С какво туроператорите са нещо повече от останалия бизнес? Ама ваксинирани били, правели си тестове... Е, то и Ангел Кунчев е ваксиниран, нали, ама сега си стои у дома с ковид.