Диаманти за 500 000 лв. на търг в подкрепа на недоносените деца

31 май 2018 | 11:05
1230
0
Снимки: PR
0

Благотворителна галавечеря и търг на бижута организират в подкрепа на недоносените деца и техните семейства в София в началото на юни. В събитието ще бъдат включени множество бижута с диаманти и скъпоценни камъни на обща стойност близо 500 000 лева, които ще бъдат обявени на търг под мотото "Да подарим бъдеще на недоносените деца на България!"

Основната цел на организаторите от Goto Jewellery and diamonds е чрез набраните средства да бъде подпомогната новата социална програма на фондация "Нашите недоносени деца" за комплексна подкрепа на децата и техните семейства чрез широк спектър от терапевтични услуги.

Специалистите на Семейния център към фондацията могат да помогнат родителите в проследяването, превенцията, ранното откриване и ранната интервенция при състояния, характерни за недоносените деца - затруднения в говорното и двигателното развитие и координацията, нарушена памет и възможност за концентрация, дислексия, диспраксия, дискалкулия, емоционални и психологически проблеми. Всички тези последици за здравето на недоносените бебета могат да бъдат изцяло предотвратени или драстично редуцирани, ако бъдат своевременно открити и редовно се извършват необходимите терапии.

За децата на възраст от 0 до 7 годинки тази помощ е важна и незаменима, но за голяма част от родителите е финансово непосилна.

В стремежа си да бъде осигурена максимално голяма сума, с която да бъдат подкрепени колкото се може повече недоносени деца и техните семейства, бижутерската мултибранд компания Goto Jewellery and diamonds ще внесе специално за благотворителната инициатива в страната прецизно селектирани бижута от новите колекции на марките Hulchi Belluni, Utopia, Zografovi, Lamborghini, Suulin Gioielli, leBebé, Ekan, Nadir Gold и Maison Tatiana Fabergé.

Част от авторската колекция на Goto, съдържаща уникати, изработени от различни цветове 18-каратово злато с инкрустирани скъпоценни камъни и диаманти, също ще бъде част от тръжната селекция.

Благотворителното събитие ще се проведе под нежните звуци на цигулка и саксофон на 8-ми юни 2018 г. от 20 часа в ресторант Porto Maltese, а негов водещ ще бъде Ники Кънчев. Зад каузата застава и Dir.bg като медиен партньор на събитието.

Коментари

Добави Коментар

Най-четени