Въпреки че малцина признават астрологията за истинска наука, почитателите й смятат, че зодиакалният знак определя не само характера и бъдещето на човека, но и особеностите на диетата му.

За да отслабнете или за да подобрите здравословното си състояние, трябва да изберете диета, подходяща за зодията ви. Тя ще бъде максимално полезна и ефективна за вас. Освен това с познанията си по „кулинарна астрология“ можете да изненадате гостите си с оригинална „зодиакална трапеза“.


Диета за Овни

Представителите на този знак са склонни към депресии, емоционално неустойчиви са и може да злоупотребяват с алкохол. Смятайте алкохолните напитки за категорично забранени, яжте достатъчно зеленчуци, салати с лек дресинг и плодове. Имате нужда от продукти със съдържание на желязо и калий. Препоръчва се ежедневно да включвате в менюто си зеле или маруля, спанак, зелени подправки, орехи, картофи и банани.

Диета за Телци

Телците по рождение са склонни към напълняване. Обикновено са бавноподвижни, затова е добре диетата да се съчетае с физическа активност и спортуване. Вашата най-голяма слабост са сладкишите и тестените храни, пушените меса и мазнините. Именно тях трябва да избягвате. Яжте повече зеленчукови ястия, наблегнете на птичето месо. Полезни са също така рибните ястия и супи. Трябва да консумирате по-често плодове с ниско съдържание на захари. Впрочем много Телци имат лоша поносимост към млечни продукти.

Диета за Близнаци

Този знак се отличава със слаба нервна система. Затова е важно в менюто да се включат витамини от група В и фолати – зърнени храни, черен хляб, месо, зелени листни зеленчуци. Близнаците са податливи на алергии, затова избягвайте консумацията на морски продукти, шоколад и цитрусови плодове. Имате нужда от фосфор и калций, затова е добре да ядете овесени ядки, гъби, рибни ястия, салати и зеленчукови предястия.



Диета за Раци

Представителите на този знак се отличават със слаб стомах и са склонни към белодробни заболявания и отоци. При това не си падат по спорта. Раците обичат да си похапват и не могат да устоят на сладко, поради което често имат наднормено тегло. Затова се постарайте да ограничите яденето и да се движите повече. Отбягвайте продуктите с високо съдържание на вода, те могат да предизвикат отоци. Намалете и консумацията на захар и нишесте. За вас са подходящи нисковъглехидратните диети или диетите с повишено съдържание на белтъчини. Полезно е да ядете риба, пилешко, ядки, морски животни и зеленчуци, плодове с ниско съдържание на захари.

Диета за Лъв

Представителите на този знак най-често имат проблеми със сърцето и болки в гърба – най-вероятно в резултат на спортни травми. Обичат да хапнат и да пийнат във весела компания, но се хранят с мярка и рядко страдат от наднормено тегло. Затова имате нужда от продукти, които бързо да ви зареждат с енергия и да развиват мускулната ви маса. Наблегнете на белтъчините (най-вече на месото, варената риба и яйцата), млечните продукти и плодовете, подпомагащи дейността на червата – ябълки, сливи, грозде, смокини. Имате нужда от магнезий, който се съдържа в изобилие в зелето, магданоза, репичките и краставиците. Полезно е да съчетавате месните ястия със зеленчуци.

Диета за Дева

Слабото място на Девите е чревният тракт, затова менюто им трябва да е максимално щадящо. Полезни са растително-млечните диети с ограничаване до минимум на животински мазнини (сланина и тлъстини). Но сирената, салатите и киселото мляко са идеални за вас. Девите най-често страдат от недостиг на калций и витамини, така че тази диета ще ви зареди с всички необходими вещества.

Очаквайте продължение