Автор
Woman.bg

Днес Пловдив става "Европейска столица на културата" за 2019-а

Днес Пловдив ще бъде обявен за "Европейска столица на културата" за 2019 година. Вече е готова 30-метровата кула, на която се предвижда да се проведат всички основни събития през целия ден.

На многоетажната сцена ще се качат 1500 участници. Много прожектори и огромни екрани ще допринесат за това да направят светлинното шоу по-ефектно.

Откриването ще е с мащабен спектакъл - „Ние сме всички цветове". Начало на програмата ще даде Теодосий Спасов. На голямата сцена ще участват над 200 кукери, 22-ма млади актьори и ансамбъл „Тракия“. Шоуто ще завърши с изпълнение на Валя Балканска.

30-метровата кула-сцена има видимост от 360 градуса. Сцената е с 6 нива, но мерките за сигурност налагат да бъдат използвани само 5 от тях.

„Предвидили сме програма през целия уикенд, ще може да гледате много групи, много концерти, изложби. Призовавам всички гости на спектакъла, ако могат, да дойдат по-рано на самото събитие, за да могат да заемат хубави позиции за гледане на самия спектакъл”, това каза Кирил Велчев, директор на фондация „Пловдив 2019”.

От 12:00 часа на обяд днес в централната част на Пловдив ще бъде блокирана и автомобили няма да се допускат. За да не се създава транспортен хаос, ще има три буферни зони за паркиране. Всички водачи ще могат да ползват местата за паркиране безплатно.

Кадри от репетицията за откриването тази вечер

Официалната част стартира от 19 ч. до 20 ч. След това програмата ще продължи с музикални изпълнения и съпътстващи събития в централната част.

Фейсбук/ Пловдив - Европейска столица на културата

Последно от woman.bg