Доналд Тръмп изпрати Ивана, Мелания прости враждата и дойде на опелото (подробности)

Доналд Тръмп присъства на опелото на първата си съпруга - Ивана Тръмп, която почина преди няколко дни. Церемонията се състоя в романската католическа църква „Сейнт Винсънт Ферер”, в района Ъпър ийст сайд на Манхатън, на 20 юли.

С него на погребалната служба бяха настоящата му съпруга – Мелания, и синът им -16-годишният Барън, както и трите деца на Тръмп от брака му с Ивана - Иванка, Доналд-младши и Ерик, придружени от техните семейства. Интересен факт относно погребението беше и появата на Тифани Тръмп - дъщерята на Доналд от брака му с модела Марла Мейпълс, която също уважи събитието. Именно аферата на Тръмп с Марла стана повод бизнесдамата Ивана да реши да се разведе с него през 1993 г.

Впечатление на наблюдателите направи високият ръст на Барън, който се извисяваше над многолюдното си семейство, като видимо вече надминава значително по ръст баща си, както и майка си, която е бивш модел от Словения.



Голямата изненада на церемонията дойде именно от нея, тъй като никой не очакваше, че Мелания ще се появи на опелото. Още повече, че само ден преди това бе съобщено, че тя няма да присъства на изпращането на първата съпруга на Доналд Тръмп.

Мелания и Ивана са врагове, откакто Доналд сключи брак с хубавата словенка. Враждата между двете достига връх, когато през 2017 г. Ивана публично се обявяма за истинската първа дама. „Мелания, не искам да предизвиквам ревност или нещо подобно, защото аз съм първата и истинска съпруга на Тръмп. Аз съм истинската първа дама!“, казва Ивана по време на интервю за Good Morning America.

Това твърдение вбесява Мелания и тя бързо излиза с изявление чрез свой представител, в което нарира Ивана „търсеща внимание“. „Очевидно това изказване на първата съпруга на Доналд Тръмп няма смисъл. Това е просто търсене на внимание и егоистичен шум”, отвръща на удара тогава Мелания.

Независимо от това обаче, факт е, че тя дойде да се сбогува и през цялото време на погребалната церемонията бе неотлъчно до Доналд и децата му от първия му брак, демонстрирайки подкрепата си в този тежък за тях момент. Особено силна е симпатията ѝ към Иванка, с която, колкото и да е странно, Мелания успява да изгради много топли отношения.



Припомняме, че 73-годишната Ивана Тръмп почина внезапно в жилището си в Манхатън на 15 юли, а малко след това властите съобщиха, че кончината ѝ е настъпила от наранявания в резултат на падане от стълбите.

Ивана и Доналд бяха женени от 1977 г. до 1992 г. Тя участваше в бизнеса на Доналд и управляваше едно от казината му в Атлантик сити. В последно време Ивана и Доналд бяха възобновили приятелските си отношения, въпреки грозния развод между тях.



По повод смъртта на бившата си жена Доналд Тръмп направи изявление в социална платформа Truth, къдет написа: „Много съм натъжен да съобщя на всички, които я обичаха, а има много, че Ивана Тръмп почина в дома си в Ню Йорк“, написа той същия ден. „Тя беше прекрасна, красива и невероятна жена, която водеше страхотен и вдъхновяващ живот. Нейната гордост и радост бяха трите й деца Доналд младши, Иванка и Ерик. Тя беше толкова горда с тях, както всички ние бяхме толкова горди с нея. Почивай в мир Ивана!” написа той в заключение, като спомена трите си деца, родени от брака му с Ивана.

Самата Иванка направи собствено изявление в Инстаграм, като обяви, че е „с разбито сърце“ от смъртта на майка си. Тя написа: „Мама беше брилянтна, очарователна, страстна и забавна. Тя демонстрира сила, упоритост и решителност във всяко свое действие. Тя живееше пълноценно - никога не пропускаше възможността да се смее и танцува. Тя ще ми липсва завинаги и винаги ще пазя спомена за нея жив в сърцeтo си.”

Четете още: Историята на Ивана Тръмп: От бедна чешка емигрантка до бизнес магнат