Автор
Woman.bg

Дори Джордж Буш-старши посегнал на актриса

Темата за сексуалния тормоз, който високопоставени мъже упражняват върху жените в различни сфери на обществения живот, продължава да е актуална и става все по-скандална.

Разкритията за нови жертви на подобни посегателства са вече ежедневни и всяко следващо е сякаш по-фрапантно. Оказва се, че дори и бившият президент на САЩ Джордж Х. У. Буш е демонстрирал неприемливо сексуално поведение спрямо дама.

Това стана ясно след разкритията на 34-годишната актриса Хедър Линд, която заяви, че 93-годишният бивш държавник я е опипал преди години и то пред очите на съпругата си.

"Когато получих шанса да се срещна с Джордж Х.У. Буш преди четири години на премиерата на телевизионно шоу, той сексуално ме нападна, докато позирахме за обща снимка. Вместо да се здрависаме, той ме опипа отзад от инвалидната си количка и разказа неприличен виц. Жена му Барбара Буш бе там", сподели актрисата в профила си в Instagram.



В публично изявление до медиите бившият президент заяви, че никога умишлено не би причинил неудобство на някого и искрено се извинява, ако опитът му за шега е обидил госпожа Линд.

В поста си в социалната мрежа, който по-късно изтри, Хедър също така уточнява, че непристойното поведение на Буш се е повторило.

"После, докато чакахме да бъдем заснети отново, той пак ме опипа. Барбара извъртя очи, сякаш искаше да каже "Не отново", а един от охранителите ме посъветва да се преместя и да не седя до Буш."

Припомняме ви, че начало на темата за сексуалното посегателство над жените от страна на мъже с власт постави личността на Харви Уайнстийн. Холивудският продуцент бе обвинен от редица дами от света на киното в сексуален тормоз. Сред жертвите се открояват имената на звезди като Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Кейт Бекинсейл.