Автор
Woman.bg

Достойно представяне на България на „Евровизия“

БНТ 1 ще излъчи втория полуфинал на „Евровизия 2022“ – на 12 май (четвъртък) от 22:00 ч. и големия финал на конкурса – на 14 май (събота) от 22:00 ч., когато България ще съобщи своя официален вот.
Българските представители от Intelligent Music Project излязоха под номер 7 на първия полуфинал със своето изпълнение на песента „Intention”. Музикантите от супергрупата вдигнаха настроението в залата и представиха страната ни достойно, но не успяха да се класират за големия финал на 14 май. Рок бандата направи впечатляващо представяне, като сред специалните визуални ефекти, които допринесоха за по-въздействащото изпълнение на песента, беше триметрово „звуково ядро“, разположено на сцената. В края на първия полуфинал станаха ясни държавите, които отиват на големия финал, а именно: Швейцария, Армения, Исландия, Литва, Португалия, Норвегия, Гърция, Украйна, Молдова и Нидерландия.



Във втория полуфинал на 66-то издание на „Евровизия 2022“ ще участват 18 страни: Финландия, Израел, Сърбия, Азербайджан, Грузия, Малта, Сан Марино, Австралия, Кипър, Ирландия, Северна Македония, Естония, Румъния, Полша, Черна гора, Белгия, Швеция и Чехия.



В зрелищния финал на 14 май в Торино, Италия ще участват общо 25 страни – 5-те държави основателки на конкурса и 10-те държави победители в първия и втория полуфинал.