Автор
Woman.bg

Драма! Лекари свалиха от сцената Елтън Джон по средата на концерта му

Сър Елтън Джон преживя тежка драма на сцената по време на свой концерт в град Окланд, Нова Зеландия.

Световната легенда прекъсна изпълнението си на Maun Smart Stadium с просълзени очи. Разстроеният музикант се извини на феновете си, споделяйки, че не може да пее повече. Докато напускаше сцената, подкрепян от лекари, публиката го изпрати с бурни аплодисменти.

View post on Instagram
 


Причина за инцидента е пневмония – диагноза, която му е била поставена малко преди шоуто. Самият музикант реши незабавно да предупреди публиката още в началото на концерта с думите: "Гласът ми е опустошен от болестта. Не знам колко дълго ще успея да пея. Но не ми остава нищо друго, освен да опитам. Не мога да обещая нищо."

Въпреки желанието му да даде всичко от себе си, влошеното състояние на 72-годишният Елтън Джон все пак е надвило силите на музиканта и той изненадващо спря по средата на хита "Daniel".

По-късно певецът намери за необходимо отново да се извини на феновете си. На страницата си в Инстаграм той написа:

"Искам да благодаря на всички, които дойдоха днес на моя концерт в Окланд. Няколко часа преди да ми бъде поставена диагноза пневмония в лека форма, бях твърдо решен да ви дам най-доброто представление, на което бях способен. Пеех и свирех, давайки всичко от себе си, докато гласът ми просто изчезна. Много съм разочарован, разстроен и ви се извинявам. Благодаря ви много за вашата изключителна подкрепа и цялата любов, която ми показахте по време на тазвечершното изпълнение. Искрено съм благодарен."

Въпреки болестта Елтън Джон изпълни класики като "Candle in the Wind" и "All the Girls Love Alice".

Елтън Джон по време на концерта в Maun Smart Stadium, Колаж: Woman.bg

Злополучният концерт беше първото шоу в Нова Зеландия от турнето на Елтън "Yellow Brick Road tour". Елтън Джон има още две планирани изяви на живо в Оклънд през седмицата, но все още не е ясно дали ще се осъществят.

Припомняме, че началото на прощалното си 3-годишно турне Елтън Джон постави през 2018 г. с идеята то да приключи през 2021 г. Общо са планирани 300 концерта. Големият музикант през кариерата си има над 4000 концерта в повече от 80 страни по света, 31 платинени и 38 златни албума.

Четете още: Елтън Джон: Кокаинът ме превърна в чудовище