Автор
Ева Григорова

Двама милиардери за смях: Защо Twitter попиля Брансън и Мъск?

Миналата неделя сър Ричард Брансън полетя на пътническия самолет-ракета на неговата собствена компания "Върджин галактик" (Virgin Galactic), като ракетата се издигна на повече от 80 км над пустинята на Ню Мексико и достигна до ръба на космоса.

Мисията включваше достигане на "Юнити" до орбита на 90-километрова височина, преминаване в безтегловност за няколко минути и незабравима гледка към планетата Земя.

Мисията беше успешна и влезе в историята, а множество експерти я определят като началото на космическия туризъм. Това обаче не попречи на Twitter зевзеците да се позабавляват с Брансън. Малко след историческия полет той се срещна с друг милиардер - Илън Мъск, който също има амбиции в сферата и бе дошъл лично да присъства на успеха на своя съперник. За да отбележат факта, че двамата все пак са приятели Брансън и Мъск се щракнаха на общ кадър, който всъщност стана повод за редица подигравки. На сниката Илън е бос, а двамата милиардери позират в кухня, която според потребителите на Twitter е меко казано неподходящ фон за подобен исторически кадър.

“Какъв е смисълът да си милиардер, ако имаш такива шкафчета”, “Как би могъл някой да се занимава с космоса, ако не може да менажира нещата на Земята” и “Парите не могат да ти купят класа” - бяха само част от язвителните коментари.

Оказа се, че негативните словоизлияния са достигнали и до самия Мъск, който реши да ги коментира от собствения си профил. “Това е къща, която Ричард бе взел под наем, като цяло е чудесна, но съм съгласен за шкафовете хахах” - сподели милиардера. “Снимахме се в 3 през нощта, в деня на полета. Не очаквах тази брутална снимка с мен да бъде публикувана” - допълни той.

View post on Instagram
 

В първото си интервю след успешната си мися пък сър Ричард Брансън коментира: “Космосът вече трансформира живота ни на Земята, много хора не знаят, че телефоните ни всъщност използват сателитна връзка помежду си - без космоса всъщност нямаше да бъдем свързани.”

Той разкри още, че за него няма значение, че е победил Илън Мъск и Джеф Безос в надпреварата за първия пътнически самолет-ракета, който да бъде изстрелян в космоса. Твърдението му идва въпреки факта, че промени датата на полета си, така че той да се случи преди този на Безос, планиран за 20-ти юли.

View post on Instagram
 

“Илън е чудесен, той дойде заедно с детето си, за да гледа полета. Пожелавам успех на Джеф през следващата седмица. Смятам, че програмите на трима ни ще направят много голяма позитивна промяна” - завърши Брансън.