Двама милиардери за смях: Защо Twitter попиля Брансън и Мъск?

17 юли 2021 | 14:20
8869
3
Getty Images/ Instagram
3

Миналата неделя сър Ричард Брансън полетя на пътническия самолет-ракета на неговата собствена компания "Върджин галактик" (Virgin Galactic), като ракетата се издигна на повече от 80 км над пустинята на Ню Мексико и достигна до ръба на космоса.

Мисията включваше достигане на "Юнити" до орбита на 90-километрова височина, преминаване в безтегловност за няколко минути и незабравима гледка към планетата Земя.

Мисията беше успешна и влезе в историята, а множество експерти я определят като началото на космическия туризъм. Това обаче не попречи на Twitter зевзеците да се позабавляват с Брансън. Малко след историческия полет той се срещна с друг милиардер - Илън Мъск, който също има амбиции в сферата и бе дошъл лично да присъства на успеха на своя съперник. За да отбележат факта, че двамата все пак са приятели Брансън и Мъск се щракнаха на общ кадър, който всъщност стана повод за редица подигравки. На сниката Илън е бос, а двамата милиардери позират в кухня, която според потребителите на Twitter е меко казано неподходящ фон за подобен исторически кадър.

“Какъв е смисълът да си милиардер, ако имаш такива шкафчета”, “Как би могъл някой да се занимава с космоса, ако не може да менажира нещата на Земята” и “Парите не могат да ти купят класа” - бяха само част от язвителните коментари.

Оказа се, че негативните словоизлияния са достигнали и до самия Мъск, който реши да ги коментира от собствения си профил. “Това е къща, която Ричард бе взел под наем, като цяло е чудесна, но съм съгласен за шкафовете хахах” - сподели милиардера. “Снимахме се в 3 през нощта, в деня на полета. Не очаквах тази брутална снимка с мен да бъде публикувана” - допълни той.

В първото си интервю след успешната си мися пък сър Ричард Брансън коментира: “Космосът вече трансформира живота ни на Земята, много хора не знаят, че телефоните ни всъщност използват сателитна връзка помежду си - без космоса всъщност нямаше да бъдем свързани.”

Той разкри още, че за него няма значение, че е победил Илън Мъск и Джеф Безос в надпреварата за първия пътнически самолет-ракета, който да бъде изстрелян в космоса. Твърдението му идва въпреки факта, че промени датата на полета си, така че той да се случи преди този на Безос, планиран за 20-ти юли.

“Илън е чудесен, той дойде заедно с детето си, за да гледа полета. Пожелавам успех на Джеф през следващата седмица. Смятам, че програмите на трима ни ще направят много голяма позитивна  промяна” - завърши Брансън.

Коментари

3 Тодор
  18 юли 2021 | 14:59 отговор
 

Всеки коментира това от което разбира. Шкафчетата.

 
2 ...
  17 юли 2021 | 21:41 отговор
 

Омг ...и да няма "класа" пак има милярди и пак е един от най-успешните хора на планетата. Това,че не е комплексар за да парадира пред останалите човеци и да проси одобрение го прави още по-изумителен и успял на чисто ментално ниво. Само диви селски комплекасри могат да се хванат за подобно незначително и смешно нещо. В гроба всички ни очаква еднаква съдба,не се взимайте прекалено насериозно.

 
1 Иван
  17 юли 2021 | 20:17 отговор
 

Не се удивлявам, че едно женско списание си позволява да обсъжда жилището на един гений като Мъск. Какво друго да обсъди? Може би супата му. Знаят ли тези женички, че Мъск има IQ в първите 99.9%.

 

Добави Коментар

Най-четени