Автор
Весела Георгиева

Две гърмящи дула в един БГ сценарий: Фолкпевица, гаджета и стрелба на бензиностанция

Стрелба. В София. Ама не гангстерска и не по Тарантино. А от уж нормални герои. Известни. Е, не е нормално. Искам друг, по-добър сценарий. За себе си, детето си, за нас всички.

Истината е... Не. Не е някъде там. Тя е във всеки от нас. Защото всеки от нас преди да стане това, което е станал, е бил дете. Чисто, с мечти, надежди, любов, голямо сърце. И после, полека, е станало това, което е - голям човек.

Добър - лош, въпрос на гледна точка. Всеки може да живее така, както му харесва, стига да не нарушава закона и да не пречи на останалите. Но да стреляш по хората и да си правиш гонки, пък да си известен, пък да те гледат младите и евентуално да си за пример - ами не става така! И после се чудим защо децата ни слагат джуки и около училищата е пълно с празни флакончета райски газ.

Преглеждаме новините за стрелбата в София вчера и си мислим: представяте ли си вашето дете да е това. Да кара като бясно - да прави дрифтове, като онези, абитуриентчетата, да размахва пищов, да стреля по бензиностанциите. И да е звезда.

Преди ден на столична бензиностанция бяха простреляни двама души, а сред заподозрените бе футболист на ЦСКА. Неговата приятелка - певица, веднага сподели, че не е присъствала... Оказва се, че двама мъже, на 26 и 36 години, са пострадали при стрелбата, информира МВР. Инцидентът е станал около 22:20 ч. Сигналът в центъра за спешна помощ е получен почти веднага, а за шест минути на място вече е имало лекарски екип. И двамата мъже са били откарани във ВМА, след като е установено, че са простреляни в краката. Единият от тях - 36-годишният, е бил в по-тежко състояние. Твърди се, че стрелбата с елементи на екшън е породена от любов и ревност. Какво са си стреляли тия хубавци в краката, ние не знаем.

Но имаме спешна нужда от пренаписване на сценария. Честно. Иначе нещата няма да ни се получат. И ще стават все по-зле.

Имаме нужда от нов сценарий. От добра съдебна система. От добри учители и добри примери. Имаме нужда от нещо смислено, което децата ни да искат да следват, да мечтаят да бъдат.

Аман от инфлуенсъри, футболни звезди и секси модели с интервенции за милиони. И ако едно време все ни казваха "учи, за да не работиш", сега важното е да си топмодел с топустни и топгърди - за да си поне с една обиколка пред останалите. Но като ти увиснат гърдите и ти се разнесе силиконът в устните, а ти си пропуснал ученето, какви ще ги вършиш? Мислете ги тези неща, родители. Иначе то всеки иска да изкарва милиони и да не работи. Но безплатен обяд няма.

Живеем в грешен сценарий и "Две димящи дула" е мега сбъркан епизод.

Сценаристите, дайте да не стреляме по гаджетата на попфолк певиците. Дайте да пишем за нещо друго?