Двойка вдигна сватба въпреки пандемията. Забраниха им целувките

Затворените граници и правилата за социално дистанциране заради коронавируса не попречиха на една влюбена двойка от Индонезия да си каже заветното "Да". Единственият традиционен детайл около бракосъчетонието, който младоженците се принудили да прескочат, била целувката.

29-годишната Ира Октора и нейният любим - 32-годишният Явуз Йоздемир от Турция, си дали обет за вечна вярност в джамията Ал Акбар в Сурабая. Всеки от гостите на церемонията - приятел или член на семействaта, уважил с присъствието си двойката, се придържал към строгото правило за два метра отстояние един от друг.



Влюбените били със санитарни маски и също спазвали стриктните правила за дистанция.

Властите в Индонезия забраниха масови събирания, включително и сватби. За Ира и Явуз обаче било направено изключение, тъй като двойката се оказала сред младоженците, посочили датата на сватбата си преди обявяването на пандемията. И докато коронавирусът накарал много двойки да отложат планираното събитие напред във времето, то Ира и Явуз решили да не чакат.

Заради предприетите предпазни мерки в страната, на празничното тържество в джамията били допуснати не повече от 25 души. Всеки един от посетителите бил посрещнат на входа от санитари, които измерили температурата и дезинфекцирали ръцете им. Сватбата продължила 30 минути.

Единственото изключение, в което е имало физическа близост между двамата, бил моментът, в който Явуз свалил маската си, за да може да отхапе от парчето сватбена торта, поднесено към устата му от булката.

Четете още: Бременна лекарка не спира да помага на болни от коронавирус