За септемврийския брой на сп. SELF редакторите му насочват вниманието ни върху една очарователна и вдъхновяваща актриса, находчива бизнес дама, секс символ и майка за пример.

Джесика Алба неведнъж е била лице на корица на издания за фитнес и и здравословен начин на живот, но този път я виждаме в светлината на заета работеща жена, която успява да съчетае семейните задължения с грижата за съвършена фигура и бодър дух, като едновременно с това помага на млади семейства да направят най-добрия еко избор за грижата за децата си.



На пръв поглед всеки би си казал, че в нейния случай тайната на красивото й тяло се дължи на гени.

Актрисата не го отрича, но споделя, че след раждането на две деца й се налага да полага усилия, за да поддържа фигурата, с която винаги сме я свързвали.

„Стегнатото и малко дупе като на баща ми е семейна черта. Но за всичко останало правя напади с подскок и клек отскоци. От тях ми се повдига, но са най-доброто нещо за поддържане на краката във форма”, казва Джесика в своето интервю.

Независимо, че актрисата се грижи съвестно за външния си вид, тя твърди, че майчинството я е научило да осъзнава важността от здравословното във всичките му познати аспекти в ежедневието ни.



Това се случило в ден, когато заварила дъщеря си да да дъвче и гълта малки парченца от вътрешния слой на памперса си, пропит със специален гел, задържащ бебешката урина – „За щастие Онър беше добре след това, но толкова се уплаших. Дълго след това се чувствах виновна. Притеснявах се, че съм оставила дъщеря си да се натрови. Започнах да използвам многократни пелени, но те постоянно протичаха. Правех проучвания и колкото повече търсих безопасен и функционален вариант на памперсите, толкова повече се обезкуражавах. Повечето родители нямат време да правят такива проучвания – те имат нужда от компания, произвеждаща бебешки продукти, на които да вярват. И реших, че искам аз да създам такива.”

Тази й мотивация поставя началото на нейния последен бизнес проект.



Освен това, тя е категорична, че си струва да се посвети на дейности, в които вярва:

„Не мога да се сетя за по-добър начин да прекарвам работния си ден освен на снимачната площадка. Но всички тези хора, които ме следват постоянно и които искат да им давам автографи ме накараха да се замисля за това, че мога или да се скрия в пещера от целия свят, или да използвам влиянието си, за да правя нещо значително. Затова и се фокусирах върху създаването на безопасни, нетоксични, достъпни, но все пак висококачествени продукти за семейството.”



Отне ми 3 години и половина да създам компанията си The Honest Company. Когато нещата не протичаха гладко, много се разстройвах. Притеснявах се, че губя толкова много време и пари. Но съпругът ми Кеш ми казваше – „Не си изгубила нищо. Погледни само колко много си научила.” Неговата перспективност ме караше да продължа напред.”