Автор
Woman.bg

Джил Байдън и Сиара в офанзива за ваксинация на деца срещу Ковид

Сиара и трите ѝ деца бяха приети от Джил Байдън като част от усилията на първата дама на САЩ да промотира ваксинация срещу Ковид 19 за децата от 5 до 11-годишна възраст. От Белия дом съобщиха, че певицата и децата й са били там за заснемане на видеа, насърчаващи имунизацията. През последните седмици съпругата на американския президент обикаля педиатрични клиники из цялата страна, за да разговаря със специалисти и да стимулира ваксинацията.

„Моля ви вземете решението да защитите децата със същата ваксина, която вече е спасила милиони животи, защото нищо не е по-важно от здравето на нашите деца“, заяви първата дама при едно от посещенията си.

Насърчаването на ваксинацията при децата от 5 до 11 г. първата дама прие като един от основните си ангажименти. Ваксината на Pfizer срещу Ковид 19 бе одобрена за тази възрастова група миналия месец. Имунизацията на децата обаче се посреща с недоверие и противопоставяне, тъй като за момента не се смята, че малчуганите са рискова група. Само 0,1 процент от смъртните случаи в САЩ са при деца, посочват агенциите.

Ново проучване в САЩ показа, че 27% от родителите ще ваксинират децата си. 33 % от анкетираните заявяват, че ще изчакат, за да видят как действа ваксината. 5 % ще имунизират децата си, само ако бъдат задължени от училищата, а цели 30 % твърдят, че няма да имунизират децата си при никакви обстоятелства.