Въпреки че съдът в Австралия реши, че визата на Новак Джокович е неправомерно отнета, все още не е съвсем сигурно, че тенисист номер едно ще играе на турнира от Големия шлем. Както ви съобщихме по-рано, имиграционният министър се ползва с извънредни пълномощия, които му позволяват, ако има основание, да отмени отново визата. Очакваше се той да се възползва от тях до 12.00 часа българско време. Това обаче не се случи, а световните агенции предадоха, че решение ще има най-рано във вторник.

Междувременно се появиха спекулации, че сръбската звезда отново е задържан, но те бяха опровергани от австралийски медии. Полицията е била изпратена при офиса на адвокатите на тенисиста, където се предполага, че той е в момента, по-скоро, за да го пазят от тълпата от негови привърженици, които чакат там, за да го зърнат.

По казуса с Джокович положително се изказа един от неговите най-големи съперници на корта – Рафаел Надал.

„Няма значение дали се съгласявам с Джокович или не. Съдът се произнесе и обяви, че той има право да играе на Australian Open. Мисля, че това е най-честното решение“, каза тенисистът пред испанското радио.