Автор
Мария Николова

Джокович заби аса на живота си: Вече е на корта и тренира

Новак Джокович спечели една от най-големите си битки и вече тренира на корта в Австралия. Това стана ясно, след като той публикува снимка от корта в Туитър, под която написа, че е доволен и благодарен на съдията за това, че е преразгледал решението за анулирането на визата му от граничните власти. Тенисистът благодари на всички, които са били до него и са го окуражавали да бъде силен.

Малко преди това семейството му даде пресконференция, на която също бяха отправени благодарности към съдията и бе посочено, че Джокович е разполагал с всички нужни документи, за да влезе в Австралия. Братът на Джокович отбеляза, че подкрепя свободата на избор, което очевидно бе препратка към решението на Ноле да не се ваксинира. Майка му Дияна обяви, че синът й е станал жертва на „изтезание“, а баща му каза, че са му били отнети основни човешки права. Семейството отказа да отговаря на въпроси за това защо Джокович е бил на закрити обществени места, малко след като е дал положителен резултат за Ковид през декември.

Днес малко след 8.00 съдия Антъни Кели реши, че визата на тенисиста е била неправомеррно отнета, което означава, че той може да влезе в страната и да се състезава на откритото първенство на Австралия. Имаше подозрения, че имиграционнитя министър на Австралия ще използва правомощията си и повторно ще отмени визата му, но до момента това не се е случило.