Автор
Woman.bg

Джон Траволта и Оливия Нютън - Джон 40 години след "Брилянтин"

63-годишният Джон Траволта и 69-годишната Оливия Нютън-Джон се събраха заедно по време на официален бал в Лос Анджелис през уикенда. Повод бе 40-годишнината от излизането на култовия мюзикъл "Брилянтин" по екраните.

Няма съмнение, че двамата са едни от най-обичаните и емблематични звездни двойки на Холивуд. Това за пореден път се доказва и от начина, по който двамата се появиха на събитието. Оливия беше с дълга черна рокля с фини бляскави орнаменти, а по-младият с шест години от нея актьор бе облечен в черен смокинг и папионка.


През далечната 1978 г. актьорският тандем подлуди публиката с изпълненията си в ролите на Дани Зука и Санди Олсън.

След като излиза по световните екрани, "Брилянтин" донася приходи на стойност от 394 милиона, което го прави най-скъпия музикален филм на всички времена.

Романсът, който двамата с Оливия пресъздават пред камера, бързо се пренася в живота. Любовта между нея и Траволта е бурна, но кратка. Въпреки края на връзката им, те запазват приятелските си отношения през годините и няма как да не им признаем, че и днес, двамата един до друг, изглеждат все така неотразима двойка.

Откакто се бори с рака на гърдата, който я спохожда през 1992 г., актрисата посвещава голяма част от живота си на набирането на средства за изследване на коварната болест.

Пред Radio Times актрисата заявява: "Благодарна съм за опита и всичко, което трябваше да изпитам и да осъзная покрай борбата с болестта. Без всичко това, днес нямаше да съм човекът, който съм. Болката ме научи на състрадание към онези, които преминават през трудни моменти."

Четете още: Aктьорите от „Брилянтин“ 39 години по-късно