Автор
Ева Лъчезарова

Ели Гигова: Прекалено накичена е възможно, прекалено елегантна - не

Ели Гигова е усмихната, лъчезарна и много позитивна. Медиите, както и жълтата преса, се опитват да й създадат образа на „милионерската наследница" от типа на Парис Хилтън, тъй като тя е дъщеря на оръжейния и футболен бос Николай Гигов. Но Ели е много повече от това.

Завършила аудио-визуална журналистика във френски колеж, след това специалност „Международни комуникации" в Париж. Живее известно време в Ню Йорк, където усъвършенства английския си.

След завръщането си в България е водещ на предаванията „Под дъгата" по Канал 1 и „Стилисимо" по Евроком, а в момента, заедно с Камен Алипиев-Кедъра, води обзорното предаване "Спортна треска" по БНТ.

В интервюто си за нас тя споделя как точно е припламнала любовта с мъжа до нея, Петко Димитров. Той е един от собствениците на „Sin City", бивш съпруг на Мария Игнатова и бивш любим на певицата Преслава.

С Ели си поговорихме още за мода, елегантност и за това как според нея се обличат българките.

- Какво е отношението ти към израза, който се използва за теб в пресата - „милионерската наследница"? Чувстваш ли се понякога като българската Парис Хилтън?

Изразът е доста глупав. С него се търси някакава сензация. С Парис Хилтън нямам нищо общо. Тя прави пари от образа си на купонджийка, а аз никога не съм била такава. Забавлявам се, но не ми е начин на живот.

- С Петко Димитров не криете връзката си. Как се запознахте и как припламна любовта между вас? Вярно ли е, че си го свалила с SMS?

Това беше просто шега, не съм го сваляла аз. Да си призная честно, досега никого не съм свалила. Не съм от фаталните жени, които предприемат първата стъпка. Пасивна съм в това отношение, чакам мъжът да действа.

С Петко се познаваме от около 3 години, бяхме просто приятели. Започнахме да се засичаме често на футболни мачове, сближихме се и започнахме да си общуваме по-често. Тогава му пратих въпросния есемес, беше просто шега. Дори и идеята не беше моя, а на една колежка, която също го познава... Доста след това станахме гаджета.

- Наскоро той официално се разведе с Мария Игнатова. Мислите ли за сватба?

Засега не.

- Защо се насочи към спортната журналистика, както всички знаем, си голям почитател на модата и дори си водила модно предаване?

Да, водила съм модно предаване, а след това и социално, отново в БНТ. Спортното предаване бе предизвикателство, приех го, защото обичам спорта и най-вече футбола.

- Какво е да си жена водещ на спортно предаване?

Интересно е. Знаеш, че аудиторията е почти изцало мъжка. Трябва да се държа като "мъжко момиче". А и честно да си призная, не се виждам в женско предаване. Би ми било скучно.

- Възприемаш ли се като „мъжко момиче"?

Частично. От една страна, не съм ранима и склонна към депресии като много "женствени" девойки, от друга обаче, не съм фен на абсолютната еманципация и размяната на полови роли.

- Кои според теб са по-добри приятели, мъжете или жените?

Няма рецепта! Зависи...

- Смяташ ли да се занимаваш с мода отново?

- Модата е голямата ми страст. Юлияна Дончева иска да й ставам партньор в модния бизнес, но все още обмислям тази идея.

- Кой е любимият ти дизайнер и чии дрехи преобладават в гардероба ти?

Много са любимите ми. Зависи за какво... Някои от имената, които задължително ще спомена, са Оскар де ла Рента, Майкъл Корс, Карл Лагерфелд и Джон Галиано. Последните двама работят за любимите ми марки - Шанел и Диор. За чанти - Ермес.

- Добре ли се облича според теб българката?

Трудно е да се каже. Въпрос на вкус. Поради географската ни ширина има тенденция към ориенталския стил - от всичко и по много... Аз лично не съм привърженичка на този начин на обличане. Тук ще цитирам Коко Шанел, която казва: "Една жена може да е прекалено накичена, но никога прекалено елегантна"!

- Любима рокля?

Нямам! Всичките са ми били любими в определен момент.

- Любима чанта?

- Също.

- Една жена може ли да бъде елегантна на ниски обувки?

- Разбира се!

- От чужбина или от България предпочиташ да пазаруваш?

- Честите ми пътувания до Париж ми позволяват да пазарувам от там. В България не ми остава време.

- Живяла си във Франция и Америка. Как се обличат там жените и какво е отношението им към модата?

Имах късмета да живея в градовете с най-елегантните жени на света - Париж и Ню Йорк. И за парижанките, и за нюйоркчанките модата е начин на живот. Мисля, че това отговаря на въпроса.

- Наскоро в наша статия споменахме, че според американска финансистка жената трябва да харчи 5% от приходите си за дрехи и козметични процедури. При теб как е и мислиш ли, че това е приложимо за България?

- Много зависи от доходите. Не обичам такива генерализации. Американската финансистка може да печели и милиони долари годишно - в България, за жалост, това е доста рядко явление. Дори и със скромни доходи обаче, можем да сме елегантни.

- Какво е отношението ти към пластичната хирургия? Имаш ли някаква корекция по себе си, ако не, би ли си направила?

Някой ден сигурно бих си направила лифтинг...

- С какво се разтоварваш?

Тичам! Движението най-много ме разтоварва.