Автор
Веселина Петрова

Ето кой се бръкна с няколко милиона за охраната на Меган и Хари в САЩ

От днес те вече нямат кралски титли, а са едно обикновено семейство. Поне на пръв поглед. Защото обикновените семейства нямат нужда от охрана за милиони долари.

View post on Instagram
 

Меган и Хари обаче ще трябва да бъдат охранявани. Но кой ще се бръкне да извади голямата сума?

Оказва се, че проблемът вече е решен. Бащата на Хари – принц Чарлз, ще заплати 2,5 милиона долара, за да осигури охраната на Хари, Меган и малкия Арчи в Съединените щати. Това писа Page Six след като американският президент Доналд Тръмп заяви в своя профил в Туитър, че неговата държава няма да даде пари.

71-годишният принц Чарлз се е съгласил да заплати сумата от около 2,5 милиона долара като частно лице. „Но принцът на Уелс няма да може да ги финансира безкрайно”, коментира близък до кралското семейство, който уточнява, че приходите на Чарлз от недвижимо имущество са около 26 милиона долара на година.

View post on Instagram
 

Разходите за охрана вероятно ще бъдат по-малко от обявената сума, защото британски полицаи нямат право да носят оръжие на американска територия, което означава, че Хари и Меган ще трябва да наемат частна охранителна фирма.

Бъкингамският дворец отказва да коментира темата за разходите на младото семейство, което създаде толкова много проблеми на кралицата.
В бъдеще Меган и Хари ще трябва да разчитат на собствените си сили, защото едно от условията на т.нар. Мегзит бе те да имат финансова независимост.