Автор
Woman.bg

"Фантастико" и Фондация И АЗ МОГА стартират благотворителна кампания

Търговска верига "Фантастико" и Фондация И АЗ МОГА започват партньорство в подкрепа на децата със специални нужди от "Център за Надежда" и по-специално за подпомагане на програмата "Мобилен Терапевт".

Кампанията стартира на 19.09.2019 и ще продължи до 16.10.2019, като ще обхване цялата търговска верига „Фантастико“, която в момента се състои от 42 супермаркета на територията на градовете София, Кюстендил и Елин Пелин.

В периода на кампанията клиентите на "Фантастико" ще имат възможност да направят дарение в размер на 1 (един) лев за кампанията "Подари надежда"! Сумата може да бъде дарена при заплащане на закупените стоки. Дарението ще бъде отразено с отделна позиция в касовия бон. Ако някой посетител желае само да дари сума за каузата, също може да го направи на каса, без да пазарува в магазина. Срещу дарената сума ще получи касов бон.

Програма "Мобилен Терапевт" подкрепя Център за деца с множествени увреждания в гр. София "Център за Надежда", като целта е да помогне за осигуряване на средства за рехабилитатори, както и на мобилна услуга за нуждаещите се семейства.

В Центъра получават грижа и терапия 50 деца с най-тежки диагнози. Регулярната рехабилитация за тези деца е животоподдържаща и липсата ѝ може да доведе до сериозно влошаване на състоянието им.

Чрез програма "Мобилен Терапевт" целим да подпомогнем не само дългосрочно предоставяне на рехабилитация от специалисти в центъра, но и да осигурим мобилна услуга за нуждаещите се семейства. По този начин децата ще имат възможност да бъдат транспортирани до Центъра, както и да получат грижи в домашна среда. Предвижването на тези деца от жилищата им е изключително трудно, дори невъзможно, което ги лишава от терапия.