Автор
Woman.bg

Феновете бесни! Искат да се пренапише сценария на "Игра на тронове"

Ако сте луд фен на "Игра на тронове", но последните епизоди ви карат да скърцате със зъби, тогава може да се включите в подписката на зрители от цял свят. Те се обединяват с искането последният сезон да бъде преработен, защото сценаристите направо се излагат.

"Тази поредица заслужава смислен последен сезон. Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс се доказаха като некомпетентни сценаристи, когато не разполагат с базов материал (т.е. книги), на който да се опрат. Оправдайте очакванията ни, HBO", се посочва в петицията, която вече е подписана от повече от 700 000 онлайн потребители.

Феновете, разгневени от развитието на сценария и от съдбата на любимите си герои, са категорични, че финалният сезон "е прибързан" и "показва пълно неуважение към автора на книгите". Само с няколко серии осемгодишното изграждане на образите е запратено "в канала".

Няма как да не споменем, че най-голямо негодувание сред зрителите предизвика промяната в образа на Денерис Таргериен, която от защитник на слабите и онеправданите се превърна в хладнокръвен убиец. Тя без проблем изпепели Кралски четворг, въпреки че градът се бе предал още в началото на битката.

Според почитателите на фентъзи сагата подобен обрат, превръщаш Денерис в Лудата кралица на "Игра на тронове", е напълно логически необоснован.

Дейвид Бениоф, единият от сценаристите на сериала, обаче е категоричен, че не разбира изненадата на феновете, тъй като признаците, че това ще се случи, се „долавят още от първия сезон на сериала“.

Изявлението на Бениоф обаче не успокои страстите и в интернет пространството продължават да се появяват нови и нови колажи и картинки, които се подиграват на случващото се в последните серии на филма.

"Много ми хареса как преди две седмици всички фенове на "Игра на тронове" бяха развълнувани да разберат какво ще се случи, а сега са: "Дай ми нещо за болката и просто ме остави да умра", написа потребител в Туитър към снимката на покойния Робърт Баратеон.


Появи се клип с Емилия Кларк – актрисата в ролята на Денерис, от който ясно си личи, че и самата тя не е доволна от начина, по който ще приключи сериала.


Но несъмнено най-съкрушени от огромния обрат, който преживя майката на драконите, си остават родителите, кръстили дъщерите си на нея.

По официални данни името Халееси – което всъщност е титлата, която Денерис получава, след като се жени за хал Дрого – е дадено на повече от 500 деца в САЩ само в рамките на изминалата година. За същия период на Денерис пък са кръстени 163 момиченца. Но това е само статистика за една година. От началото на сериала името или титлата на повелителката на драконите получават повече от 3500 деца, разкриват от "Гардиън".