Автор
Woman.bg

Годеници се спасяват по чудо, мъж помага на оцелелите, но губи сина си в огъня

В деня на национален траур мащабът на трагедията се разгръща още повече пред очите ни покрай новата информация, която излиза за жертвите и оцелелите при зловещата катастрофа с македонския автобус на АМ “Струма”.
На фона на последните данни за нещастния инцидент стана ясно, че в огнения ад един мъж е действал хладнокръвно и е успял да спаси шест човешки живота. Става дума за Орхан Алити, който чупи задното стъкло на рейса, откъдето успяват да излязат оцелелите. За нещастие обаче не успява да спаси собствения си син. След като пада от автобуса, той чупи крак и вика на детето си: ”Скочи, Висар, скочи!”. Момчето обаче не успява да се спаси и изгаря в пламъците.

Покъртителното в историята на Орхан Алити е, че след като успява да излезе от горящия автобус, летяща по магистралата кола едва не го премазва. Автомобилът така и не спира въпреки че на пътя очевидно е станало сериозно пътно произшествие. Състоянието на Орхан е стабилно, но той все още не знае, че синът му е сред жертвите на огъня.

Да счупи стъклото на Алити помага младо момче - Лулзим Сюлеймани, който пътува с годеницата си Медина Лютфи. Двамата оцеляват по чудо. Те се возели на последната седалка, момичето спяло. Бързата реакция на младежа помага на двойката да се спаси от огнения ад. Лулзим Сюлеймани бил буден и заедно с Алити чупи прозореца. След това изважда годеницата си, която е със счупен крак и не можела да ходи. Медина през сълзи разказва за ужаса, който е преживяла. Опитвайки се да се спаси, тя чула виковете на много деца в автобуса.

Междувременно стана ясно, че в пламъците е загинало 11-членно семейство. Семейство Яхиу от село Морани, община Студенчани , било на екскурзия до Истанбул.



Офисът на фирмата превозвач остана затворен през целия ден вчера.
Десетки роднини чакаха напразно с надеждата да получат информация за близките си. Собственикът на фирмата заяви, че няма представа какво е довело до трагедията и че съдейства на разследващите органи.