Автор
Woman.bg

Горди сме: Българка е най-добрият СПА мениджър в света

Тя е Надежда Халачева – най-добрият СПА мениджър в света. За носител на престижното международно звание българката бе избрана по време на бляскава церемония в Санкт Петербург.

„Беше абсолютна изненада за мен. Това е личен успех. Конкуренцията беше голяма - 75 държави, 250 специалисти в областта”, споделя Надежда пред "Нова ТВ".

„Този успех ми коства и малко лично време, но аз обичам това, което правя”, допълва още тя.

Титулярите на авторитетния бизнес конкурс се избират чрез онлайн гласуване и изпращане на тайни клиенти в номинираните СПА центрове.

Това не е първата награда за Надежда Халачева. През 2018-а ръководеният от нея Este Fitness & Spa е обявен за най-добър в света.

Става дума за конкуренция на изключително високо ниво от хотели на Малдивите, Гърция, Индия, Индонезия, Австралия.

Когато говорим за кариерата на една жена обаче, това изобщо не означава, че тя не успява да има и прекрасно семейство. Щастието в живота на Надежда е 7-годишната ѝ дъщеричка, с която прекарва всяка минута от свободното си време. Уединение от напрегнатото си бизнес ежедневие намира и в заниманията с йога.

Смята себе си за строг, но справедлив шеф, перфекционист, изискващ дисциплина.

„Няма да забравя, когато бях на 24 и кацнах в Лас Палмас. За първи път пътувах на туристически кораб. Тогава трябваха визи, до мен стояха мои колеги филипинци, индонезийци, беше малко стресово. След няколко години бях вече мениджър на СПА център на кораб”, разказва Халачева.

След много работа зад граница, Надежда решава да се върне в България. Вярва, че именно търпението и дългият път, който е извървяла, са ѝ помогнали най-много по пътя към успеха.