Две от родните ни грации създадоха своя модна линия. Елеонора Кежова и Мариела Пашалиева реализираха свой проект в Швейцария.

Елеонора, която е Световната шампионка с ансамбъла от 2005 г., и Мариела, която има успехи с българския ансамбъл и като състезател, и като треньор, работят от години заедно. Те създадоха линията BeautifulGrace, която предлага облекла за балет, гимнастика и художествена гимнастика. За момента моделите се продават само на територията на Швейцария на beautifulgrace.ch.

Идеята за проекта започва от балета, тъй като много деца в страната имат интерес и се занимават с това. Естествено тя е стигнала до художествената гимнастика, като в момента се предлагат огромно разнообразие на оригинални и стилни трика, дело на дизайнерката Лидия Николова.

"Преди да реализираме сегашния си проект, имахме много други идеи, като част от тях бяха да представим български дизайнери и техните колекции на швейцарския пазар. Може би това ще бъде следващата стъпка за развитие на BeautifulGrace. Във времето на обмисляне на идеите, нашата бивша колежка в националния отбор на Швейцария и добра прителка Селин Шаван, която има балетно училище в Биен, многократно търсеше съдействие от нас за намиране на качествени продукти за балет от България. В един прекрасен ден осъзнахме, че имаме връзка с топ фирмата в България за такива облекла и веднага осъществихме контакт с Росица Савчева от "Sport Line Elite" и дизайнерката Лидия Николова и след техния положителен отговор стартирахме проекта. За създаването и поддържането на сайта, имахме късмета да намерим едно момче в България, което се оказа изключителен специалист, с много свежи идеи", разказват момичетата пред Sportal.bg.

Те споделят, че предлагат артикули за балет, спортна и художествена гимнастика. "Имаме идеята да разширяваме предлаганите артикули и в други области. Благодарение на високия процент от деца, занимаващи се с балет в Швейцария, се ориентирахме към този пазар и естествено дойде и идеята да добавим други спортове".