Автор
Woman.bg

''Хариша и Анаитис'' – втората книга от детската приключенска поредица е вече на книжния пазар!

Живеем във време, в което става все по-трудно е да изберем подарък за детето ни.

В изобилието от играчки и компютърни игри, често забравяме, че едно от основните ни призвания е да възпитаваме и се оставяме на лесния избор на лъскавите опаковки.

Добрата новина е, че вече може да им поднесем полезен и едновременно с това атрактивен и желан подарък. Официално на книжния пазар е книгата „Хариша и Анаитис” - второто заглавие от поредицата за младия приключенец Марко Адамс, написано от Биляна Траянова.

Биляна е автор и водещ на „Без багаж”, травъл риалити, с което е обиколила почти цялото земно кълбо. Вдъхновена от любопитството и жаждата за знания на децата, тя създава „Хариша” – книгата на новите деца. Поредицата е съобразена с вкуса на модерните си читатели и им предоставя сюжет и знания, които ги интересуват и ги стимулира да творят собствени проекти.

Във втората книга „Хариша и Анаитис” малчуганите ще опознаят саваната на Кения. Ще се срещнат с маймуни, алигатори, антилопи, леопарди, тигри, хиени, носорози, слонове, африкаски биволи и още много животни, племена и растения. Именно на този приказен фон продължава историята на Хариша (Марко Адамс) – малък изследовател, който е само на 8 години, но приключенията го следват на всяка крачка. Където и да отиде, Марко среща специални хора, непознати племена, диви животни и открива тайнствени знаци, които ще го отведат до Великото Знание.

В резервата Масай Мара ще се случи неочаквано събитие, което завинаги ще промени живота, както на Марко, така и на семейството му. Тази съдбоносна ситуация, ще доведе до разчитането на втория знак от тайнствената карта, която Хариша намери в двореца на Махараджата на Раджастан в първата книга от поредицата „Хариша, Царят на маймуните”.

Чрез приключенската поредица „Хариша” децата неусетно се възпитават в добри практики чрез най-модерните методи на обучение чрез забавление. Те разбират, че любопитството е полезно, светът е добронамерен и техният потенциал е достатъчен, за да помагат на хората и природата и да живеят достойно и щастливо.