Автор
Woman.bg

Хищници, марш и женска мощ в клипа на Бионсе

През годините Бионсе ни е показвала не един или два безумни танца, но хореографията в последния й клип “Run The World (Girls)” ни хвърли в неочаквано бурни води.

Дългоочакваното видео на госпожа Джей Зи е вече факт и ако сте нежно и деликатно същество, то тогава лентата няма да ви понесе.

На официалния й сайт целият свят можеше трескаво да отброява дните до реализацията на клипа.

И така, ето някои от нещата, които ни направиха силно впечатление на първо гледане:

- Кой ли е предполагал, че ирландският магьосник на танца, Майкъл Флейтли, някога ще се превърне в извор на вдъхновение за Бионсе.

Хореографията на част от танците, с които певицата и танцьорите й ни изумиха, е видимо повлияна от бързоногите ирландски феномени. Уникалното в случая е, че се е породила една невероятно връзка между хип-хоп и ирландски народни танци.

- Бионсе и нейните принцеси войни излъчват сила и наглост, способни да разрушат всичко детско у мъжете.

- Клипът представя Бионсе в страховита подготовка преди решаващата битка в името на Женската революция за пълна еманципация.

- Пустиня, хищници, прах и остриета оставят белези в съзнанието ни.

Миналата седмица Бионсе сподели малко за новия си албум „Four” и разкри, че причината да го кръсти с числото Четири е съкровената семантика, която то й носи – 4-ти септември е рожденият й ден, а на 4-ти април си омъжи за любимия си Джей Зи.

Относно критиките, свързани с новия й сингъл и тежките реплики в него, Бионсе споделя:

„Просто чух парчето и се влюбих в това, че е различно от всичко, което съм правила досега. Почувствах нещо африканско, нещо електронно и футуристично. Напомня ми за всичко, което обичам, а именно смесицата между различни култури и ери – неща, които по принцип нямат общо. Така се създава ново звучене”.

За вдъхновението по време на записването на албума си тя коментира:

„Намерих много вдъхновение в R&B-то от 90-те, Earth, Wind & Fire, DeBarge, Лайнъл Ричи, Тина Мари… Преслушах всичко на Jackson 5 и New Edition, а също така и Adele, Florence + the Machine и Принс. Прибавих и моите си хип-хоп влечения и сега можете да чуете колко смело звучи музиката ми. ”