Скандални имейли и снимки, в които се разказва за убити и малтретирани животни в големи филмови продукции, разтресоха Холивуд.

Разкритията бяха направени от сайта “Холивуд Репортър”, които са се сдобили с материалите след дълго разследване.

Във филми като “Животът на Пи”, “Карибски пирати”, “Хобит” и много други, животните, използвани в снимките, са били малтретирани и убивани по непредпазливост.

Заради неконтролиран взрив, по време на снимките на “Карибски пирати: Проклятието на черната перла”, брегът, ползван за снимачен декор, е станал гробище за десетки риби, раци и други морски обитатели, пише “Холивуд Репортър”.

Един от най-печелившите филми за 2012 г. – “Хобит”, е станал причина за смъртта на 27 животни, сред които няколко овце и кози, които са починали от преумора, дехидратация или удавяне.

Носителят на Оскар – “Животът на Пи”, пък за малко не удавил тигъра, който е и главен герой във филма. В една от сцените животното е трябвало да плува, но се объркало и загубило ориентация. Дресьорът на тигъра се намесил на време, за да спаси и животното и филма.

В дългия списък с убийства и малтретиране на животни на “Холивуд Репортър” влиза и сериалът на HBО “Lucky”, където 4 коня са намерили смъртта си след преумора.

Едно от загиналите животни се контузило по време на снимки, което довело до неговото приспиване

Пълния материал на английски може да откриете в сайта на “Холивуд Репортър”.