Бизнесменът Христо Сираков си отиде на 64-годишна възраст след прекаран тежък инсулт. Преди повече от седмица Сираков е приет в болница, където му е била направена манипулация за разширяване стеснените кръвоносни съдове, за да се възстанови мозъчната дейност.

Мозъчният удар е бил предизвикан от усложнение следствие на коронавируса, който Сираков е изкарал преди три месеца. Именно заради това той се е бил изолирал на вилата си в Щъркелово гнездо и движел оттам по телефона организацията на предстоящия конкурс за „Мис Плеймейт“.

Преди години той е прекарал и инфаркт, имал е проблеми с кръвното. След инсулта му е направена манипулация за разширяване стеснените кръвоносни съдове, за да се възстанови мозъчната дейност, а до него са били най-близките му заедно със сина му Кристиан от манекенката Ирен Онтева.

В интервю, дадено преди време, Христо споделя, че е бил най-щастлив, когато бил най-беден. Жени се за манекенката Мария Бешлиева. Тя по това време е омъжена с едно дете, но се развежда и заедно със Сираков заминават за Италия през 1990 г. Сключват брак и имат една дъщеря Анна-Мария. Христо твърди, че в продължение на 12 години е бил верен на съпругата си, дори не е излизал без нея.

После Сираков има връзка с манекенката Ирен Онтева, от нея има и син - Кристиян. В последното си интервю Сираков казва, че синът му е умалено негово копие и много се гордее с него.

Бизнесменът е познат още с връзките си със Зара, Анна-Мария Чернева и други известни в България дами.

След новината за кончината на Сираков, много известни българи изказаха своите съболезнования.

"Почивай в мир приятелю, макар да знам, че там, където отиваш, ще ти е светло", написа Мария Бонева.

"Избърза, Христо! Още много имаше да дадеш на този скучен свят, забравил да живее. Още много трябваше да показваш на хората, взели се твърде на сериозно, защо сме на тази земя.
Още много съвети и мъдрост имаше в теб, които да предадеш. Още много любов имаше да дадеш. Още много живот имаше в теб! Живот, който вдъхновява.
Ще липсваш!
Светъл път на душата ти, Началник! ", написа Мила Христова.