Големият победител в 70-тото юбилейно издание на престижните награди „Еми“ е „Игра на тронове”. Оригиналният сериал на HBO спечели в престижната категория най-добър драматичен сериал, с която наградите за поредицата в тази церемония са общо девет. „Игра на тронове“ печели тази категория за трети път, а HBO взе общо 23 отличия в различни категории за него, за „Западен свят“, „Бари“, „Шоуто на Джон Оливър“ и други продукции.

Танди Нютън, която спечели в категорията най-добра поддържаща актриса за ролята си в „Западен свят“ бе много емоционална в речта си, а за вълнението й допринесе и това, че получава тази награда именно на 18-тия рожден ден на дъщеря си.

Питър Динклидж бе отличен за трети път за ролята си на Тирион Ланистър, а благодаростта му към екранния му партньор Николай Костер-Валдау като към „моят брат от друга майка“ породи съмнения у феновете на „Игра на тронове“ дали това не издава роднинска връзка, която ще се разкрие във финалния сезон на най-добрия драматичен сериал за 2018-та година.



Джон Оливър, който продължава да е един от най-добре платените водещи на публицистично-сатирични шоута в света, благодари на целия екип на HBO за подкрепата при избора на теми, както и на съпругата си, която е основната му опора в работата и в живота.

40-годишният комедиант Хейдър също си тръгна със статуетка за главната роля в „Бари“, споделяйки, че не е вярвал, че това може да му се случи. Той бе номиниран за този сериал и в категориите за режисура и сценарий.

Хенри Уинклър, който спечели в категорията най-добра поддържаща мъжка роля за участието си в „Бари“, сподели от сцената, че ако някой от присъстващите някога има възможност да работи с Бил Хейдър и останалтие от екипа, да не се замисля и за миг.



Юбилейните награди Еми, бяха раздадении вчера в Лос Анджелис. Вижте продукциите-победители на HBO в снимки от галерията. Ако сте пропуснали някое от отличените заглавия, можете да ги гледате в онлайн стрийминг платформата HBO GO.