Илън Мъск кръсти бебето си със секретен код, вместо с име - малкото ще расте като джендър

Канадската певица Граймс, чието истинско име е Клер Буше, която в понеделник дари милиардера Илън Мъск със син, разясни на чудещите се какво означава името на новороденото.

Към това си действие тя прибегна, след като фенове от цял свят останаха шокирани от начина, по който бебето е кръстено. И докато някои възприемаха това за майтап от страна на родителите му, други познаха, че Илън Мъск не е от мъжете, които обичат да се шегуват с подобни неща.

Няма лъжа, няма измама. Граймс лично потвърди, че бебето наистина се казва X Æ A-12 и че не става въпрос за шега, както повечето си мислеха. Буква по буква и символ по символ тя се зае със задачата да разсее всякакво съмнение по този въпрос.


Първата буква X е неизвестна променлива, според Граймс. Символът „Æ е моят елфически правопис на Ai (любов и/или изкуствен интелект)“, продължава певицата. А-12 се оказва модел самолет - „А-12 = предшественик на SR-17 (любимия ни самолет). Без оръжие, без защита, просто скорост. Страхотен в битка, но ненасилствен.“ Буквата А има и още едно значение за 32-годишната канадка – с тази буква започва любимата ѝ песен „А= Archangel, любимата ми песен“. Числото 12 е свързано и с китайския зодиакален знак на плъха.


В медийното пространство обаче се появи още едно тълкувание на името. Според експерти родителите му са заложили на този избор, за да подскажат на света, че ще отглеждат сина си по системата на джендър идеологията, или с други думи, следвайки принципа на полово неутралното възпитание, при което детето само трябва да избере пола си. Тъкмо заради това двмата са избегнали буквеното звание, което само по себе си бива съобразено с рождения пол на бебето.

Припомняме, че самата Граймс заяви това си решение още през февруари тази година. Отношението си към половата принадлежност на бъдещата си рожба певицата сподели по време на видео стрийминг на живо в YouTube.

Тогава на въпрос на почитател дали ще разкрие момче или момиче е бебето, половинката на Мъск отговори така: "Не искам да издавам пола на бебето, тъй като смятам, че неговата неприкосновеност, както и неприкосновеността на всяка личност, трябва да бъде защитена. Освен това не искам аз да определям кой какъв е полово, особено когато става въпрос за хора, които не се чувстват от пола, с който са родени."

Надяваме се, че след такива подробни обяснения почитателите на двойката ще останат удовлетворени и ще спрат да се чудят що за име е X Æ A-12.

Припомняме, че радостните родители показаха новородената си рожба преди два дни, като споделиха кадър на наследника си.


Докато това е първо дете за Граймс, за 48-годишният Мъск то е шестото поред. изпълнителният и технически директор на компанията SpaceX има 5 сина от предишен брак. Първият му син Невада умира трагично на 10 месеца през 2002 г. от Синдром на внезапната детска смърт.

Граймс и Мъск направиха връзката си публично достояние на 7 май 2018 г.

Четете още: Илон Мъск стана татко за седми път