"Илюзионистите" от Бродуей впечатлиха с "номера на Худини"

Емоция, възторг и широко отворени очи, това беше гледката на всички присъстващи в зала 1 на НДК, където магьосниците от шоуто "The Illusionists: DIRECT FROM BROADWAY" зарадваха родната публика, като показаха докъде може да стигнат човешките възможности и как остават неразгадани много тайни.

В продължение на два часа едни от най-великите илюзионисти в света - от Италия, Великобритания, Китай и други точки на света, се изявиха на сцената с най-доброто, което умеят да представят. Любопитен детайл е, че всеки един от тях има различно прозвище - Луис де Матос е "Мастърът", Джеймс Мур пък е "Измамникът", Eнзо е познат, като "Незабравимият", Aндрю е популярен като "Измъкващия се", а , Ю-Хо Джин е "Манипулаторът", Keвин Джеймс е "Изобретателят", а Сос и Виктория са "Трансформиращите се".

Самата им поява на сцената в НДК бе магична - чрез спускане от тавана.

Всички те показаха нагледно номера, спиращи дъха, а единственият въпрос, който остава в главата на всеки един от публиката, беше: "Е, как стана това?".

Илюзионистите презентираха номера с изчезване на малки и големи предмети, измъкване от горящи железа, магии с тесте карти и монети и още, и още. Три номера бяха посветени и за най-малките в залата - децата, като последният от тях ги зарадва най-много, защото над главите им заваля сняг. Изненада имаше и за цялата публика. Още на влизане в залата всеки един получи затворен плик, като инструкциите бяха да се отвори, когато един от магьосниците даде знак за това. Играта с публиката доведе до... сглобяване на една и съща снимка в ръката на всеки.

Финалният номер бе показан от италианеца Андрю, който повтори номера на Худини. Преди години легендарният магьосник показа страховития трик - измъкна се, окован с белезници и висящ с главата надолу, потопен във вода. Илюзионистът от шоуто успя да се измъкне от оковите и да излезе от водата за 2 минути и 40 секунди, с което си спечели бурните аплодисменти на публиката.

Днес (20 януари) илюзионистите ще представят още два магични шоу спектакъла в зала 1 на НДК.