Новата Мис Свят е индийка и се казва Мануши Чхилар. Екзотичната красавица грабна короната на престижния конкурс за на-красива жена, който се състоя на остров Хайнан, Китай.

За първа подгласничка бе избрана мексиканката Андреа Мезе, а британката Стефани Хил бе удостоена с прозвището втора подгласничка.


20-годишната победителката получи короната си от миналогодишната носителка на титлата – пуерториканката Стефани дел Валде.


Мануши спечели сърцата на членовете от журито след кръга „Въпроси и отговори”. На запитването „Коя професия заслужава най-високо възнаграждение?”, претендентката отговори така:

„Мисля, че най-важната професия на света е да си майка. Тя не само заслужава най-високото възнаграждение, но и най-много любов и уважение.”

Красавицата е студентка в женския правителствен медицински колеж „Боун” в Сонепат. Голямата й мечта е един ден да стане сърдечен хирург и да отвори болници с нестопанска цел в селските райони на Индия.

Стартът на конкурса бе поставен на 20 октомври, като участие в него взеха момичета от 118 държави на възраст от 18 до 26 години.


Чхилар е 5-ата представителка на Индия, която печели престижния конкурс. През 1966 г. Рийта Фариа грабва короната, следвана от Ашвериа Рай през 1994 г. През 1997 г. Диана Хейдън застава на първо място на „Мис Свят”, а през 2000 г. с бляскавата титла е удостоена Юката Муке.

България бе представена от 25-годишната манекенка и модел Вероника Стефанова от Земен. Нашенкта публикува в профила си във фейсбук две селфита с "Мис Свят" 2017 - Мануши Чхилар, като я поздравява и нарича себе си "твоята кукла Барби", загатвайки, че вероятно става дума за приятелска заигравка между двете.

Първите си стъпки в света на модата хубавата Вероника прави едва на 7 години. Впоследствие се разболява от анорексия. За щастие девойката успява да се пребори с ужасното страдание и се превръща в лице на борбата с коварната болест.

В профила си във фейсбук Вероника публикува и кадър с българската сензация от "Евровизия" - Кристиан Костов, който пя пред публиката на „Мис Свят 2017”. Под снимката Стефанова сподели: "С Крис представихме България Достойно! Благодаря на всички,които бяхте до мен! Тази вечер беше невероятна. Родителите ми,организацията ми, всички мои близки и всички, които ме подкрепяха се гордеят с и това е най-голямата победа!"

Четете още: „Мис Свят България 2017“ отлетя за „Мис Свят“ в Китай (СНИМКИ)