Автор
Весела Георгиева

Иновативната програма „Вселена от възможности“ на Пощенска банка с второ издание

Пощенска банка стартира за втора поредна година своята уникална социално отговорна инициатива „Вселена от възможности“ в подкрепа на социалното предприемачество. Финансовата институция създаде специалната иновативна онлайн платформа по случай своя 30-годишен юбилей, за да помогне на реализирането на атрактивни идеи и проекти в полза на обществото.

Пилотното издание на дигиталната програма генерира изключителен интерес, като бяха отчетени над 230 подадени кандидатури в трите ключови области образование, дигитални иновации и опазване на околната среда. Компанията отново поставя на фокус обществените нужди и дава начало на мащабната програма „Вселена от възможности“ за втори път, за да подкрепи развитието на устойчиви модели и решения за положителна промяна на средата в България.

Иновативната онлайн платформа е на адрес www.PostbankUniverse.bg и до 15-ти юни 2022 г. е отворена за кандидатстване от граждани и организации с нестопанска цел.

Процесът на кандидатстване за безвъзмездно финансиране във всяка от трите категории „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“ се осъществява изцяло онлайн, а общият награден фонд е 30 000 лв. Стойността на финансовата помощ, която може да получи всеки проект, е 10 000 лв., а авторите му се ангажират да го реализират в срок до 6 месеца от датата на получаване на финансирането.

Всеки участник има право да представи неограничен брой проекти в трите категории, като помощта, предоставена от Пощенска банка, може да се използва за пълно или частично финансиране на проекта.

Вторият етап на инициативата, който ще стартира на 16-ти юни и ще продължи до 14-ти юли 2022 г. включително, предвижда отново уникален вот на публиката. Всеки потребител ще има възможност да подкрепи избран проект, като след регистрация в онлайн платформата даде гласа си за своя фаворит.

Финалистите с най-високи резултати от публичния вот – по 10 в категория, ще бъдат обявени на 18-ти юли 2022 г. на www.PostbankUniverse.bg и в социалните канали на компанията, а тримата големи победители във всяка от категориите „Образование“, „Дигитални иновации“ и „Зелени проекти“ ще станат ясни през септември 2022 г.

„Щастливи сме, защото първото издание на нашата иновативна социално отговорна програма „Вселена от възможности“, създадено по случай нашия 30-годишен юбилей, генерира нестихващ интерес. Станахме свидетели на атрактивни идеи, които разглеждат в детайли важни за нашето общество теми и предлагат стойностни решения. Нашата цел бе да вдъхновим хората с интересни проекти, да създадем платформа, която да ги популяризира и – разбира се, да подкрепим осъществяването на част от тях. Защото в нашата страна съществува богатство от идеи, които заслужават да бъдат открити и реализирани. Ние в Пощенска банка уважаваме и даваме шанс на социалните предприемачи чрез уникалната дигитална платформа да намерят съмишленици, с които заедно да направят първата крачка по пътя на успеха. Благодарение на тези активни хора решихме да реализираме второ издание на нашата програма „Вселена от възможности“ и с нетърпение очакваме идеи и проекти за общото ни по-добро бъдеще“, коментират от Пощенска банка.

Пощенска банка следва устойчива и дългосрочна КСО политика, като непрекъснато се ангажира с процесите, през които преминава българското общество, посредством своята социално отговорна и дарителска дейност. Специалната онлайн платформа „Вселена от възможности“ надгражда активните действия на финансовата институция в сферите на образованието, опазването на околната среда и популяризира иновациите в съвременното общество. Повече информация можете да откриете на адрес www.PostbankUniverse.bg.

(платено съобщение)