Катрин Деньов получи инсулт, съобщи в кратко комюнике семейството на френската звезда. Новината бе потвърдена и от говорителката на актрисата Клер Бондел.

Френската преса разкрива, че Деньов се е почувствала зле през нощта вторник срещу сряда. За щастие 76-годишната актриса не е получила парализа. В момента тя е хоспитализирана и ще се наложи да премине през период на възстановяване. Семейството ѝ отказва да разкрие по-конретна информация на този етап.



Катрин Деньов несъмнено е един от символите на френското кино. Прочува се като „Ледената кралица“ заради студената си и деликатна красота в комбинация с обраните си маниери.

Киното е нейната стихия още от 13-годишна, когато дебютира във филма „Ученички“ („Les Collégiennes“ – 1957). Там е представена като Катрин Дорлеак, но по-късно приема моминското име на майка си за своя фамилия – Деньов (Deneuve), за да се разграничи от по-възрастната си сестра, която гради кариера с бащиното си име.

Филмографията ѝ е забележителна, а през дългия си творчески път е работила с режисьори като Луис Бунюел, Роман Полански, Франсоа Трюфо, Ларс фон Триер. Забележителни са ролите ѝ във филми като "Шербурските чадъри", "Отвращение", "Бенжамен", "Последното метро", "Индокитай", "Площад Вандом", "Танцьорка в мрака", "Дневна красавица" и много други.