Честита да ни е Новата 2016 година! Тя е високосна, което я прави по-специална и може би по-интересна, защото освен че съдържа 366 дни, за нея съществуват множество поверия и традиции.

Тя настъпва веднъж на всеки четири години и се нарича "тропическа“. Всъщност високосната година съдържа 365 дни и шест часа, но ако не бъде вмъкнато допълнително денонощие в календара, сезоните биха се изместили.

В Юлианския и Григорианския календар този ден е 29-ти февруари. А в Китайския и Еврейския календар се добавя още един месец. Съществува понятието и "високосни секунди“, които се добавят от време на време според въртенето на Земята около оста й.

Съществуват най-различни вярвания и определено би било невъзможно да се съобразим с всички, но е хубаво да сме запознати с някои от тях.

Според някои високосната година носи щастие и хубави емоции, а според други точно обратното. Истината е, че плановете и важните събития в живота ни зависят най-вече от нас самите, така че не бъдете предубедени.

В някои народи се смята, че високосната година дава възможност на свободните момичета да си намерят мъж. Но сватбата задължително трябва да се състои на следващата година.

Освен това се смята за подходящо през високосната година жената да предложи на мъжа да създадат потомство.

Бременните не трябва да се подстригват и да държат остри предмети до себе си.

Според повечето поверия не е добре да предприемате сериозни промени. Най-добре е да не сменяте жилището си и да не се захващате с тежки ремонти. Желателно и да не променяте местоработата си. Освен това, не е добре да продавате недвижимо имущество.

На високосна година не се спазват обичаите с коледарите. В случай, че тя е била сполучлива във финансово отношение, то трябва да направите подарък на бедните, за да ви върви и занапред.

А ако сте решили да се развеждате, ще трябва да почакате. Тази година не е подходяща за подобни действия, защото те ще доведат до проблеми в следващата ви връзка.

Всъщност, според преданията, денят в който трябва да внимаваме е 29-ти февруари. А тези, които са родени тогава, трябва да празнуват рождения си ден или на 28-ми, или на 1-ви март, дори и на високосна година. Смята се, че родените на 29-ти са много талантливи, имат ясновидска дарба и са защитени от природни стихии. Известни личности, родени на тази дата са: Джоакино Росини, Джоко Росич, Христо Чешмеджиев и много други.

29-ти февруари също така е приет и като официален ден, в който жените могат да предлагат брак на любимия си.

През високосната година е добре да носим главно сребро, защото според тези, които смятат, че тя носи лош късмет, среброто може да ни избави от нещастието. Това вярване възниква още от Древен Китай. Освен всичко, тази година е под влияние на Луната, а старият символ за този благороден метал е непълна луна. Среброто има лечебни свойства и затова се смята, че то ще ни запази здрави. Среброто ни предпазва от негативната енергия, както и от недоброжелатели. В Египет вярвали, че бог Ра има сребърни кости, както и че среброто потъмнявало, ако се носи от човек със здравословни проблеми. Лунният метал ни помага да бъдем в мир и хармония със себе си, което ни прави по-красиви и добри.

Това е добра новина за тези от вас, които обичат сребро. Тази година много дизайнери ще заложат на среброто и ще използват сребристите цветове. Едни от тях са и Louis Vuitton Nina, и Ricci.

Лунният метал е много удобен, тъй като се съчетава прекрасно с всички цветове, придава нежност и красота на всеки тоалет. Той е подходящ, както за всекидневието, така и за официални случаи и никога не е в повече.

Друго поверие, свързано с високосната година гласи, че когато завали първият дъжд, трябва да се разходим и да оставим да паднат няколко капки по нас, защото те ще ни донесат щастие и късмет.

Истината е, че благополучието и успехите зависят почти изцяло от нас. Хубаво е да сме запознати с поверията и традициите, но не забравяйте да се усмихвате всеки ден и да посрещате годината с надежда и заредени с положителна енергия. Високосната година ни предизвиква да сме по-внимателни и да обмисляме много внимателно новите си начинания. А за да сме по-красиви и по-нежни, трябва да носим сребро, което ще ни предпазва от недоброжелатели и ще ни зарежда с положителни емоции.

pearlsofprofundity.wordpress.com,simonamar.com dailysabah.com, vivaluxury.blogspot.bg, ambwallpapers.com

Последно от woman.bg