Интервю със сексолог: Наталия Кобилкина

13 май 2010 | 09:14
58193
79
79

Предполагаме няма да ви изненадаме с твърдението, че секция „Секс и връзки” е тази категория, към която вие, нашите читатели, проявявате най-голям интерес.

Затова решихме да ви бъдем от още по-голяма полза и да ви насочим с практични съвети към успеха в личния живот, който търсите.

За целта се свързахме със специалист в областта - нашата „веща в занаята” се казва Наталия Кобилкина и днес ви я представяме по-отблизо, в интервю.

Наталия ще отговаря на ваши въпроси в личната си рубрика - "Секс уроци". Личните си истории, проблеми и питания изпращайте на e-mail: sex.uroci@woman.bg

Представи се накратко...

Казвам се Наталия Кобилкина, на 26 г. съм, омъжена. Първото ми образование е  бизнес-психолог, а второто - семеен терапевт и сексолог.

Преподавам като бизнес-тренер 7 години в различни държави (Русия, Казахстан, Украйна, България и т.н.). Била съм HR-директор на световна издателска къща, която издава списания като Cosmopolitan, Men’sHealth, Top Gear и т.н. в Казахстан.

Последните години работя като семеен психотерапевт и правя тренинги за личностно развитие.

Защо и как дойде в България?

Омъжена съм за българин. Запознахме се в Русия, в Москва, но истинската държава на жената е тази, от която е съпругът й. Така че се преместихме в София. И аз съм много щастлива от този факт. Българите са доброжелателни, усмихнати и много отзивчиви. За мен лично е приятно и комфортно да работя с тях.

Разкажи ни с какво се занимава Институтът за взаимоотношения между мъжа и жената?

Институтът се занимава с три основни дейности:

1. Провеждане на изследования в областта на взаимоотношенията между мъжа и жената (изследвания, статии, тестове);

2. Разработване и провеждане на обучения за мъже и жени, двойки, съвместни групи (формат: семинари, тренинги, клубове);

3. Коучинг за лична ефективност и семейно консултиране, VIP-консултиране.

Какви курсове водиш ти?

"Училище за гейши" – базов курс за събуждане на женското начало и работа с женската енергия, "Училище по флиртология" – ефективна комуникация с другия пол, "Сексология" – за мъже и за жени, "Изкуството да бъдем заедно" – тренинги за семейни двойки или за обвързани хора. И също индивидуалния формат - коучинг за лична ефективност.

Разкажи ни повече за личния си живот, щастлива ли си в личен план?

Омъжена съм от 6 години и съм щастлива. Моят съпруг е подаръкът ми от Вселената, благодарение на него аз постигам своите цели и нещата се случват. Той много ме подкрепя, грижи се за мен и се чувствам много добре с него.

Колко продължава любовта?

Зависи какво разбирате под думата "любов". Любовта като чувство може да бъде вечна. Тя променя своята форма и понякога се превръща в приятелство или уважение, но като цяло критерии за любов са дълбочината и желанието на човека до теб да бъде щастлив. Така че любовта продължава точно толкова, колкото ние я развиваме. Спрем ли да инвестираме време и енергия в отношенията си с любимия си и любовта си заминава. Страстта може да продължава от три месеца до две години.

Какво би посъветвала жените, които още не са я открили?

Да знаят какво точно искат и къде да го търсят. Важно е отношението – любовта е дарба и нещо свещено. Така че когато вие сте влюбени – това е голямо щастие. А и влюбеният човек отделя ендорфини – хормоните на щастието. Възприемайте така любовта. Често жените са страхуват от нараняване и крият любовта дори от себе си. Хората, които не могат да си позволят да обичат,  са като цветя, които нямат никаква миризма. Обичайте!

С какви женски проблеми се сблъскваш най-често в практиката си на сексолог?

Как да предизвика изобщо сексуално желание към партньора си, дежурното оплакване е "аз не искам секс". В началото на всяка връзка почти винаги има страст и колкото повече години сме заедно, толкова повече намалява тя. И затова би било добре двама души да правят някакви действия, за да предизвикат тръпката отново. Другият често срещан проблем е как да изключиш съзнанието по време на секс и да получиш повече оргазми. Обикновено това е работа с ограничаващи убеждения.

До каква степен има значение външният вид за започването на една връзка?

Важен е. Но не е важно да си облечена с маркови и скъпи дрехи, а да си облечена като ЖЕНА. Рокля, пола, цветни дрехи – това те прави женствена и привлекателна. За мъжа най-важното от всичко е да е чист и поддържан, няма нищо по-лошо от мъже, които са облечени с мръсни дрехи.

Кой е най-сигурният знак, че един мъж те е забелязал или че те харесва?

Мъжът променя стойката си – става по-изправен, вдига коремчето си, прави жестове на нивото на гениталии (например, позата на каубой с пръстите в джобове). Говори по-силно и, разбира се, гледа към жената! Същото е, когато човек от противоположния пол ни харесва - нивото на интелигентност пада, превръща се в тинейджер и започва да говори глупости. Така че, скъпи дами, ако вашият партньор по комуникация изведнъж, след общуване с вас, изглежда по-глупав, вероятно той много ви харесва.

Коментари

79 fiverr seo
  16 октомври 2015 | 01:03 отговор
 

MPISxw Muchos Gracias for your blog article. Much obliged.

 
78 crorkzz linkbuilding
  10 юни 2015 | 23:54 отговор
 

2KQv0K Wow, great article post. Much obliged.

 
77 nice penalty removal
  19 юни 2014 | 08:39 отговор
 

QcrVAd Major thankies for the blog post. Cool.

 
76 check it out
  21 април 2014 | 11:38 отговор
 

OdtUl9 Really informative article post.

 
75 nice seo guys
  01 април 2014 | 15:13 отговор
 

DmWN2b Really appreciate you sharing this article.Really thank you! Cool.

 
74 check it out
  01 април 2014 | 14:57 отговор
 

9JVIsS This is one awesome post.Really thank you! Awesome.

 
73 best prices
  22 март 2014 | 22:44 отговор
 

weiHOx Thank you for your blog post.Really thank you! Want more.

 
72 seo for cheap
  22 март 2014 | 19:46 отговор
 

I7Lv42 Hey, thanks for the blog post. Really Cool.

 
71 nice seo guys
  22 март 2014 | 19:37 отговор
 

jaO7r6 Very good blog article.Really looking forward to read more. Much obliged.

 
70 check it out
  22 март 2014 | 16:17 отговор
 

InfzOQ I am so grateful for your article.Thanks Again. Fantastic.

 

Добави Коментар

Най-четени