Автор
Ева Григорова

Искаме внуче: Индийско семейство съди сина си за внушителните 615 000 евро

Индийско семейство влезе в новинарските емисии по цял свят с необичайното дело, което заведе срещу собствения си син.

Те поставили условие на своя наследник а ги дари с внуче до една година, а ако това не се случи искат обезщетение в размер на впечатляващите 50 милиона рупии (615 000 евро).

Санджеев и Садхана Прасад са на мнение, че са изхарчили всичките си спестявания за отглеждането и обучението на сина си, включително и за организирането на пищната му сватба и биха искали в замяна да получат внук или да си възвърнат инвестираните средства.

"Синът ни е женен от шест години, но със съпругата му все още не планират бебе. Ако поне имахме внуче, с което да прекарваме времето си, болката ни щеше да стане поносима", посочва двойката в жалбата си, подадена в съд в Харидвар миналата седмица.

В сумата от 615 000 евро те са включили сватбено тържество в петзвезден хотел, луксозен автомобил на стойност 76 000 евро, както и покриване на медения месец на двойката в чужбина.

Родителите допълват, че са платили 62 000 долара за обучението на сина си за пилот в САЩ, преди той да се завърне в Индия без работа.

"Ние също трябваше да теглим заем, за да построим къщата си, и сега изпитваме много финансови затруднения. Освен това сме психически разстроени, тъй като живеем сами", изтъква още двойката в жалбата си.

Според адвоката на двойката Арвинд Кумар жалбата ще бъде разгледана от съда на 17 май.