В събота вечерта се състояха 37-ите поред Американски музикални награди, които по традиция са едно от най-пищните събития в света на музиката.

Младата кънтри певица Тейлър Суифт и покойният Майкъл Джексън бяха големите победители на церемонията.

Суифт отнесе цели 5 награди, сред които и най-ценната - „Изпълнител на годината". Тя обаче не присъства на награждаването и благодари на всички чрез сателитна връзка, директно от Лондон.

Майкъл Джексън посмъртно беше номиниран в 5 категории, от които взе 4 престижни награди - за „Най-добър поп/рок изпълнител", „Най-добър соул/ар енд би изпълнител" и за „Най-добър албум" - (Number Ones), в същите две категории.

Призовете на Краля на попа бяха приети от неговия брат Джърмейн, който в знак на почит носеше лъскава бяла ръкавица. Той благодари на "Аллах за това, че благослови цялото мое семейство", и изброи имената на всичките си братя и сестри.

Но като цяло Американските Награди винаги са били по-скоро зрелище от живи изпълнения, отколкото официална благодарствена церемония.

На сцената се изявиха Лейди Гага и един от финалистите на „American Idol" - Адам Ламбърт, които успяха да заковат на място всички зрители с изпълненията-спектакли, които изнесоха.

За Гага е повече от ясно, че имаше танци, костюми и на моменти плашещо поведение, но младокът Адам малко се пресили в стремежа си да бъде оригинален и да не изостане зад лудата си колежка.

Беше облечен в блестящ сребрист костюм, като от едното му рамо стърчаха остри шипове.

В този си вид той закри церемонията и й подари едно доста нахакано изпълнение, с перверзни демонстрации и хомо-целувки с кийбордиста си.

Да не забравим да споменем и за шоуто на Джей Ло, чиито репетиции вече видяхме на снимки.

Тя излезе на сцената със самочувствието на надъхана боксьорка и не спря да танцува в продължение на 4 минути живо изпълнение.

С талант, красиви костюми и много настроение сцената опустошиха Риана, Шакира, Алиша Кийс, Уитни Хюстън, Джей Зи, Еминем и др.

А началото на всичко това постави любимата ни Джанет Джексън, която показа, че е една от ненадминатите изпълнителки на последните две десетилетия. Достойна наследница на великия си брат.

В галерията със слайдшоуто има страхотни снимки на повечето звезди, които сияеха цяла вечер на Американските Музикални Награди.